Владика Дмитро освятив храм після розпису

20 листопада 2016 р. Б., в 22-у неділю по Зісланні Святого Духа, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архиєрей Бучацької Єпархії УГКЦ з пастирським візитом відвідав храм Різдва Пресвятої Богородиці, що в с. Чорнокінецька Воля Пробіжнянського деканату, де здійснив освячення храму після розпису.

Відвідини розпочалися з привітального слова парафіяльної молоді та настоятеля о. Віталія Паламара, який запросив Єпарха Бучацького очолити Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні священиків з трьох деканатів: Пробіжнянського, Копичинецького та Борщівського.

В часі проповіді Архиєрей розважав з вірними над сьогоднішнім Євангелієм, в якому: «багач брав від життя все, одягався в дорогий одяг і щодня розкішно бенкетував, а вбогий на ім’я Лазар лежав при його воротах, а пси лизали його рани…».

«Найбільша ознака християнина виявляється в любові до ближнього через милосердя. Робімо те, що робив Христос - виявляв свою любов через діла милосердя до ближніх…», - закликав Архиєрей.

«Свята Мати Тереза забирала бідних та нещасних з вулиць і вела їх до монастиря, де жила», - розповів Єпископ.

«Той хто терпить без нарікання, як Лазар, одержить вічну нагороду - Царство Боже. Отже будьте милосердні бо це заповідав нам сам Господь», - підсумував Владика Дмитро.

Після Великого входу Єпарх Бучацький уділив ієрейські свячення дияконові Андрію Бойкові – випускнику Івано-Франківської Духовної Семінарії.

Згодом Правлячий Архиєрей освятив новорозписаний храм і вручив подячну грамоту настоятелю - о. Віталію Паламару, а також всім жертводавцям.

Насамкінець новоієрей Андрій висловив слова вдячності Владиці Димитрію за уділення йому Святої Тайни Священства.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Владика Дмитро освятив храм після розпису https://buchacheparchy.org.ua/ Super User