В Бучацькій єпархії освячено новозбудований храм

6 листопада 2016 р. Б. в 20-ту неділю по Зісланні Святого Духа Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архиєрей Бучацької Єпархії УГКЦ здійснив чин освячення новозбудованого храму Святого Апостола Івана Богослова, що в с. Хлопівка Гримайлівського деканату.

Перед храмом Єпископа Бучацького зустрічала святошна громада на чолі із о. Іваном Кикушем, який запросив Владику Дмитра освятити новозбудовану святиню. Після зустрічі розпочався чин освячення храму, а по ньому Архиєрейська Божественна Літургія, яку Владиці співслужив понад десяток священнослужителів.

В часі проповіді Владика Дмитро зосередив увагу вірних на сьогоднішньому Євангелію, в якому Господь оживив єдиного сина вдови. «Ісус Христос є понад всім, навіть понад смертю. Смерть відступає тільки перед Богом і більше ні перед ким», - розповів Єпископ.

«Слухаючи це Євангеліє варто розважити про таїнство життя і смерті, …, знаємо, що після смерті існує два варіанти: перший там, де є Господь, а другий там, де Його немає. Підчас земного життя ми обираємо, де буде наше життя після смерті тіла, або вічно з Богом, або там, де Бога немає, де немає жодного добра…», - зазначив Владика Дмитро.

«Без віри в Бога наше життя буде змарноване, без віри в Бога ніхто не знатиме, як правильно жити та бути по-справжньому щасливим, що робити, а що не робити,…, тому Господь дає нам пропозицію, як вийти з залежності від зла, а це можливо тільки через віру, через прийняття Його дару спасіння…», - підсумував Архиєрей.

По Божественній Літургії Владика Дмитро висловив слова вдячності о. Івану Кикушу та всій громаді с. Хлопівка, які не зважаючи на вкрай складну економічну ситуацію та неспокій в країні змогли за п’ять років побудувати прекрасний храм. Відтак о. Ярослав Палій – декан Гримайлівський зачитав подячну грамоту, якою Владика Дмитро нагородив настоятеля і всіх парафіян, також було нагороджено єпископськими грамотами найбільш активних жертводавців та будівничих.

Насамкінець відвідин відбувся чин освячення води та окроплення нею всіх парафіян.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

В Бучацькій єпархії освячено новозбудований храм https://buchacheparchy.org.ua/ Super User