80-літній ювілей о. Романа Шлапака

30 жовтня 2016 р. Б., в 19-ту неділю по Зісланні Святого Духа, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архиєрей Бучацької Єпархії УГКЦ відвідав с. Нагірянка з нагоди 80-літного ювілею вислуженого пароха о. Романа Шлапака.

Відвідини розпочалися з привітального слова дітей і теперішнього настоятеля о. Бориса Стасюка, який запросив Владику очолити Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні: ювіляра - о. Романа Шлапака, настоятеля - о. Бориса Стасюка, декана - о. Олега Капулова, віце-канцлера - о. Дмитра Ненчина та о. Ігоря Лесюка.

В часі проповіді Владика Димитрій звернувся до вірних з наступним повчанням: «Ісус Христос своєю смертю на хресті відкрив двері раю для всіх людей, але тільки від людини залежить чи вона хоче увійти тими дверима, чи ні».

«Хто є на першому місці у моєму житті, для кого я служу і хто є мій законодавець, Бог чи світ, бо якщо Бог буде в нашому житті на першому місці тоді все буде на своєму місці», - продовжив Архиєрей.

«Гріх нас узалежнює в тій чи іншій мірі. Є дві категорії людей, які йдуть за гріхом і ті які йдуть за Христом та разом з ним перемагають гріх», - підсумував Єпископ.

Насамкінець Літургії Єпарх Бучацький привітав ювіляра та відзначив Його подячною грамотою, а о. Роман в свою чергу подякував Владиці Димитрію за те, що Він відвідав ювілейні святкування.

Прес-служба Бучацької єпархії

о. Роман народився 1.11.1936 р. у с. Ромашівка. З 1958 по 1962 рр. навчався в Духовній Семінарії, а в 1962 р. був висвячений на священика в Cоборі св. Юра м. Львів, того ж року був призначений парохом в своє рідне село. З 1966 по 1976 рр. виконував пастирський уряд у с. Залісся. З 1976 і до недавна був парохом с. Ягільниця та с. Нагірянка. 1.11.2016 р. Б. о. Роману виповниться 80 років життя, з яких 54 роки він служить Господу.

80-літній ювілей о. Романа Шлапака https://buchacheparchy.org.ua/ Super User