ПРОЩА СЕРЦЯ І ДУШІ

Відбулася завершальна проща у рік Божого Милосердя до святині оо. Василіян в Улашківцях.

Незабутнім днем у житті паломників, які прибули із парохом о. Романом Зощуком зі сіл Воля та Ладичин Микулинецького деканату, що на Теребовлянщині, залишиться проща в Улашківці, яка відбулася 29 жовтня 2016 р. Б.. Окрім прочан з Теребовлянщини у прощі прийняли участь прочани з смт. Товсте.

Дорога до святині була довгою, проте вона того варта. Вийшовши з автобуса, ми були вражені красою, яка оточувала монастир. На подвір’ї обителі щиро зустрів нас ігумен монастиря о. Власій Фуц, ЧСВВ.

Зайшовши до храму Різдва Матері Божої ми були приємно здивовані розписом святині. Чудова акустика наповнювала спів Святої Літургії таємничістю, свята Тайна Покаяння - щирим жалем за гріхи та злука з Ісусом у Пресвятій Євхаристії на Божественній Літургії, яку очолив ігумен монастиря. Боже слово з його уст надихало нас до святості. В храмі ми побачили дві чудотворні ікони - ікону Матері Божої та Св. Івана Хрестителя, до яких щиро приклонялися усі молільники. Про ці ікони та історію обителі нам розповів о. Теодозій Крецул, ЧСВВ.

Після Святої Літургії усі вирушили до джерела, яке було неподалік, а також  печери,  які  своїм  виглядом  заставили  нас  поринути  у  минуле. Велику силу молитви відчували на Хресній дорозі, що вела нас стрімко вздовж лісу. Розваження над стаціями сприяло глибшому пережиттю Божого милосердя і доброти Божої до нас. Під час Хресної дороги о. Власій звернувся зі словами повчання. Після цього повернувшись до храму отримали повний відпуст. Щиро вдячні Богові за отримані ласки, за духовне піднесення та зерна Божого слова ігумену монастиря о. Власію та усій спільноті монастиря.

п. Люба Зощук

ПРОЩА СЕРЦЯ І ДУШІ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User