З молитвами до Богородиці

Незважаючи на дощову холодну погоду, до Савелівки знову спішать прочани, щоб пригорнутися до Чудотворної ікони Савелівської Богородиці, принести до ЇЇ стіп свої тривоги і жалі, радості і молитви вдячності, просити в Матері Божої заступництва і духовного спокою під Її Покровом.

 

16 жовтня 2016 р. Б. у Савелівці – Марійському відпустовому містечку Бучацької єпархії, з благословення владики Кир Димитрія (Григорака) ЧCBB - Єпарха Бучацького, відбулася проща для Бучацького, Коропецького та Улашківського деканатів в наміренні за мир і спокій в Україні. Вона стала заключною деканальною прощею цього року.
 
Цього дня о. Степан Попроцький – адміністратор відпустового місця, радо вітав паломників з Бучацького, Чортківського та Монастириського районів. Парох запросив усіх до спільної молитви Хресної дороги за мир в Україні, яка через несприятливі погодні умови проходила в Божому храмі. Відтак розпочалася Свята Літургія, яку очолив о. Ігор Атаманюк, парох храму Верховних Апостолiв Петра і Павла та храму Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії в м. Бучач. Разом з о. Степаном Попроцьким у Святій Літургiї йому співслужили: о. Іван Гнилиця, парох храму Св. Миколая Чудотворця с. Медведівці Бучацького деканату, о. Василь Дзяйло, парох храму Успіння Пресвятої Богородиці с. Лядське та храму Св. Миколая Чудотворця с. Лазарівка Коропецького деканату, о. Ярослав Максимлюк, парох храму Св. Архангела Михаїла с. Гончарівка  та храму Св. Димитрія с. Рідколісся Коропецького деканату, о. Михайло Дмитрик, парох храму Успіння Святої Анни с. Джурин Улашківського деканату та о. Василь Лехняк, парох храму Введення в Храм Пресвятої Богородиці с. Косів Улашківського деканату. Під час Богослужінь вірні мали можливість приступити до Сповіді та Св. Євхаристії.
 
Виголошуючи проповідь, о. Ігор зазначив, що найкращими ліками для нашої душі є щира сповідь і щира молитва. Господь чує кожного з нас і дає всім вiдповідь. Та часто ми її не хочемо сприймати. Також отець вказав на важливості спільної молитви на вервиці в наших сім’ях. Хоч один десяток. Адже «кожне «Отче наш…» вервиці – це троянда для Ісуса, а кожне «Богородице Діво» - лілія для Матінки Божої». Така спільна молитва дуже допомагає скріпити сім’ю.
 
Опісля, вже перед Чудотворною Іконою Савелівської Богородиці, отці разом з паломниками припали на коліна, молячись Молебень до Богородиці кожен в своєму наміренні. Закінчилася проща прикладанням вірних до Чудотворної Ікони, виставленої в храмі, та мируванням.
 
Отець Степан щиро подякував отцям та прочанам за спільну молитву, яке виразилася дзвінким «многоліттям» у виконанні місцевого парафiяльного хору, який в цей день провадив богослужіння і величав Савелівську Богородицю в піснях. Також настоятель зазначив, що хоч ця проща і є останньою деканальною прощею цього року, та прощі і Хресна дорога будуть проходити, як завжди - в третю неділю кожного місяця.
 
Прес-секретар відпустового місця Савелівка Марія Куклін
З молитвами до Богородиці https://buchacheparchy.org.ua/ Super User