Семінар-тренінг: «Духовна опіка і психологічний супровід паліативних пацієнтів»

20 жовтня 2016 р. Б. в Марійському духовному центрі с. Зарваниця з ініціативи комісії у справах душпастирства охорони здоров’я та за сприяння голови комісії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Андрія Желізка і участі медичних капеланів, працівників та волонтерів відбувся семінар-тренінг на тему: «Духовна опіка і психологічний супровід паліативних пацієнтів», який розпочався Божественною Літургією в Соборі.

Після Літургії у реколекційному залі були представлені три теми для обговорення та навчання, а саме:

1. Особливості супроводу паліативного пацієнта та його рідних;

2. Духовна опіка паліативного пацієнта та етичні засади закінчення людського життя;

3. Психологічний супровід. Подача поганих новин про невиліковний діагноз.

Дані теми були висвітлені доповідачами, які прибули з міста Івано-Франківська, а саме о. Ярославом Рохманом – головою руху за тверезість життя, медичним капеланом при Івано-Франківському обласному центрі паліативної допомоги та пані Людмилою-Оксаною Андріїшин – завідуючою виїзного консультативного відділення Івано-Франківського обласного центру паліативної допомоги.

Окрім того, учасники семінару мали можливість детально розглянути та обговорити практичні випадки, а також використали вправу «моя смерть», яка застановила кожного подумати про останні речі у своєму житті.

В даному семінарі взяли участь отці-капелани Бучацької Єпархії: о. Павло Вандяк з м. Чортків, о. Петро Гудима з м. Гусятин, о. Ярослав Безкоровайний з м. Копичинці, які прибули разом з медичними працівниками.

Завершився семінар-тренінг словами подяки до всіх учасників та доповідачів, які виголосив о. Андрій Желізко та спільним фото.

Повідомив о. Павло Вандяк
голова комісії у справах душпастирства охорони здоров’я

Семінар-тренінг: «Духовна опіка і психологічний супровід паліативних пацієнтів» https://buchacheparchy.org.ua/ Super User