В Борщеві освячено парафіяльний будинок

16 жовтня 2016 р. Б., в 17-у неділю по Зісланні Святого Духа, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії УГКЦ із пастирським візитом відвідав храм Різдва Івана Хрестителя м. Борщова, Борщівського деканату.

Відвідини розпочалися із привітального слова парафіяльної молоді та адміністратора о. Володимира Кремзи, який запросив Владику Дмитра очолити Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні: адміністратора - о. Володимира Кремзи, декана - о. Михайла Грицьківа, о. Івана Яворського, о. Ярослава Яловіци та о. Анатолія Гаврилевського.

В часі проповіді Архиєрей звернув увагу вірних на те, що попри ворожнечу між юдеями і хананеянами, жінка хананейка все-таки просить Ісуса, який був юдеєм про допомогу. «Ісус не зразу відреагував на її прохання, але вона не втрачаючи надії далі просила Його. Христос бачачи її наполегливість каже до неї: «не личить брати хліб у дітей і кидати щенятам», але жінка відповіла: «щенята їдять крихти, що падуть зі столу», тоді Ісус побачивши її віру говорить до неї: «йди біс вийшов з твоєї дочки»», - розповів Архиєрей.

Підсумовуючи проповідь Владика Дмитро зазначив «Вірити – це означає прийняти все те, чого вчить нас Господь і Його Церква, цим жити, тоді в нас буде справжня віра. Християнство це не є закони, заборони, це спосіб життя. Щодня слухати, що говорить і що дає мені Господь, це виконувати та цим жити...».

Божественна Літургія завершилася молитвою за мир в Україні та духовним гімном «Боже, Великий, Єдиний…».

Насамкінець відвідин Єпарх Бучацький здійснив чин освячення парафіяльного будинку де буде проживати парафіяльний пресвітер.

Прес-служба Бучацької єпархії

В Борщеві освячено парафіяльний будинок https://buchacheparchy.org.ua/ Super User