В свято Покрову Пресвятої Богородиці Владика Дмитро з архипастирським візитом відвідав с. Маркова

14 жовтня 2016 р. Б. у свято Покрову Пресвятої Богородиці Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії з архипастирським візитом відвідав парафію Покрову Пресвятої Богородиці с. Маркова Монастириського деканату.

Перед храмом Владику Дмитра за давньою українською традицією зустрічала вся громада на чолі із адміністратором парафії о. Русланом Ковальчуком. Після теплої зустрічі розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Владика Дмитро у співслужінні: о. Ігоря Джиджори – декана Монастириського, о. Руслана Ковальчука – адміністратора парафії, о. Ігоря Федоришина – адміністратора парафії с. Високе і військового капелана та інших священнослужителів Монастириського та сусідніх деканатів.

В часі проповіді Правлячий Архиєрей коротко пригадав вірним історію свята Покрову Пресвятої Богородиці. «Ми в цей день просимо в Богородиці заступництва, просимо її покрову, щоб Вона нас покрила, і вороги, які нас оточили, відступили від нас, щоб прийшов на нашу землю мир – мир Божий», - зазначив Архиєрей.

«Наразі ми молимося і Церкви наші повні, значить ми дійсно віримо і просимо в Бога допомоги, і Бог нам її дає, і цією допомогою є сила духу нашого народу, наших воїнів…», - сказав Владика Дмитро.

«В цей день ми також згадуємо наших захисників, тих хто не побоявся стати на нерівну боротьбу з ворогом, хто склав свої голови за наше майбутнє, наше сьогодення, тих хто зараз стримує ворога на війні, і ми знаємо, що переможемо, бо з нами Господь і за нами правда, ми знаємо, що наші вороги є засліпленні, ми молимося за них…», - продовжив єпископ.

Завершуючи проповідь Владика Дмитро зазначив: «Ненависть не перемагає, ненависть руйнує, а усяке зло перемагає любов, бо любов це є найбільша сила в світі, бо любов це є Бог, а Бог всесильний».

Також підчас Архиєрейської Божественної Літургії Владика Дмитро уділив ієрейські свячення диякону Руслану Нагірному – випускнику Івано-Франківської Духовної Семінарії.

По завершенні Божественної Літургії Владика Дмитро здійснив чин освячення відреставрованого іконостасу, як також подякував вірним та отцю-адміністратору, за те, що в такий важкий та складний час вони продовжують відновлювати свою святиню.

Урочистості завершилися духовним гімном України «Боже, Великий, Єдиний…» та водосвяттям.

Прес-служба Бучацької єпархії

В свято Покрову Пресвятої Богородиці Владика Дмитро з архипастирським візитом відвідав с. Маркова https://buchacheparchy.org.ua/ Super User