Мощі св. Миколая постійно перебуватимуть в Чорткові

2 жовтня 2016 р. Б., на парафії Вознесіння ГНІХ, Божественна Літургія розпочалася із урочистого внесення мощей св. Миколая Чудотворця до храму. Це направду неординарна історична подія до якої готувалися із трепетом та очікувала уся парафіяльна родина. Відбулося це завдяки допомозі о. Романа Брензея, що здійснює своє служіння для українців в Італії.

Цій події передувала історія в якій всі побачили провидіння Боже. За попередньою домовленістю, на парафії готувалися прийняти мощі Василія Великого. Після тривалих та клопітких процедур передання святині – радісна звістка: мощі їдуть на парафію. Але з волі Божої було передано мощі св. Миколая Мирлікійського. Чому саме Миколая? Ця звістка трохи спантеличила отців, зокрема о. Мар‘яна Лемчука, який особисто займався справою мощей. Та звернувшись до історичних джерел виявилося, що споруджений у 1630 році храм носив ім’я святого Миколая, але підчас нападу на місто татар у 1640 році, та турків у 1672 році, церква, як і місто зазнала руйнувань, та відбудовувалась. Повністю храм відбудували в 1717 році і в цьому ж році, під час свята Вознесіння Господнього, був освячений, але вже як Вознесенський.

Сумніваюся, що про це знали в італійському монастирі, з якого було передано мощі. Впевнена, що випадковостей не буває, тут ясно відчувається правиця Божа.

І ось сонячного жовтневого ранку о. Мар‘ян урочисто вніс мощівник до храму. Церковний хор торжественно прославляв Чудотворця піснями, лунало всіма улюблене «Ой хто, хто Миколая любить…».

Наша церква – єдина в місті Чорткові, в якій постійно перебувають мощі св. Миколая Чудотворця.

Щиро дякуємо всім, хто спричинився молитовно та матеріально для того, щоб святий Миколай замешкав у Вознесенській церкві.

Запрошуємо всіх Вас до храму Вознесіння Господнього, щоб поклонитися і прикластися до мощей Чудотворця, молитися до святого і випрошувати необхідних ласк для себе, єдності для Церкви та миру для України.

Олеся Вовк
Голова молодіжної спільноти «Світло Життя»
при парафії Вознесіння Господнього м. Чорткова

Мощі св. Миколая постійно перебуватимуть в Чорткові https://buchacheparchy.org.ua/ Super User