Храмовий празник у василіянській обителі м. Чорткова

19 серпня 2016 р. Б., у день Преображення ГНІХ, Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ — Правлячий Архиєрей Бучацької Єпархії УГКЦ із пастирським візитом відвідав парафію Преображення Господнього при монастирі Отців Василіян у м. Чорткові.

Архиєрея перед храмом із хлібом та сіллю, а також і віршованими привітаннями зустрічала дітвора разом із настоятелем ієромонахом Венедиктом Деркачем, ЧСВВ.

Після зустрічі розпочався чин освячення нового престолу, а відтак Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Владика Дмитро в співслужінні численного монастирського та єпархіального духовенства.

По читанню Євангелія Преосвященний Владика Дмитро звернувся до вірних із повчальним словом, у якому зосередив увагу вірних на значенні та суті празника Святого Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа.

«Під час Преображення Ісус сяяв ясніше від сонця, але сонце матеріальне та фізичне й тому воно осліплює, спалює, а сяяння Ісуса Христа не спалювало й не осліплювало, але було дуже сильним і одночасно дуже-дуже лагідним, несло мир та щастя…», — зазначив Архиєрей.

Насамкінець проповіді Єпископ побажав вірним: «… не розминутися із найвищою метою, преображатися сміливо не боячись та знати, що Господь завжди з нами, незважаючи на складні обставини в нашому житті. Нам потрібно ніколи не нарікати, а завжди дякувати Богу, бо випробування це момент нашого преображення…».

Після Великого входу Владика Дмитро уділив ієрейські свячення диякону Станіславу Б’ялковському, який буде здійснювати своє душпастирське служіння на теренах Харківського екзархату.

Божественна Літургія завершилася традиційним «многоліттям» і духовним гімном України «Боже, Великий, Єдиний…», а відтак відбувся чин освячення води та благословення первоплодів.

Прес-служба Бучацької Єпархії УГКЦ

Храмовий празник у василіянській обителі м. Чорткова https://buchacheparchy.org.ua/ Super User