Владика Дмитро на міжнародному з'їзді лідерів Руху «Подружні зустрічі» в Яремчі

Із 30 липня по 7 серпня в Україні проходить міжнародний з’їзд лідерів Руху «Подружні зустрічі». Вперше в історії цей важливий захід проходить на теренах України, в м.Яремче, в реколекційному домі отців-редемптористів ім. А. Шептицького.

На з’їзді присутні засновники Руху Ірена та Єжи Гжибовські (подружжя з Польщі), нинішні Лідери Руху Улдіс та Дайна Журило (подружжя з Латвії), члени Правління Руху, національні лідери Руху з 8 країн світу (Білорусія, Латвія, Литва, Молдова, Німеччина, Польща, Росія, Україна), а також делегати від різних центрів Руху з цих країн та духівники Руху.

Мета з’їзду – визначення пріорітетів в роботі лідерів Руху «Подружні зустрічі», вдосконалення духовності, харизми та місії Руху, поглиблення діалогу, як стилю життя подружжя з Господом Богом. Ключова задача Руху - супроводжувати сучасні подружжя та допомагати їм жити християнськими цінностями в теперішньому часі.

Насичена програма заходу складається з майстер-класів, дискусій, презентацій, а також культурної програми та розваг для дітей.

З душпастирським візитом делегатів з’їзду відвідав Блаженніший Святослав та Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ - Єпископ Бучацький, Голова синодального комітету сім’ї та подружжя.

3 серпня Владика Дмитро разом із усіма учасниками з’їзду здійснили сходження на гору Маковиця (945 м), де коло хреста Владика очолив Архиєрейську Божественну Літургію, відправлену разом із трьома священниками УГКЦ з України та Росії, а також двома священниками РКЦ з Білорусії та Латвії.

Відчуваючи на вершині гори особливу близькість до Бога, Владика Дмитро провів паралель поміж горами – величними, могутніми, красивими, та Богом - в Його величі, могутності та красі. Бог створив нас на свій образ та подобу, тому Владика нагадав учасникам походу та Літургії, що ми повинні бути такими ж величними і красивими, але тільки в силі Бога.

Архиєрейська Літургія урочисто завершилась гімном України, який співали не лише учасники з’зду, а й усі туристи, що на той момент перебували на вершині. Чудовий день продовжився родинною перекускою на галявині з канапками, пампушками, піснями та жартами, а також відвіданням овечої ферми. Оскільки Владика Дмитро виріс в цих краях, то він розповів учасникам з’їзду «Подружніх зустрічей» про усі ближні та дальні вершини Карпатських гір.

Після повернення до реколекційного дому отців-редемтористів, учасники з’їзду разом із Владикою урочисто посадили на території два деревця. Два – як символ двох осіб, чоловіка і жінки, що утворюють подружжя. А деревця – тому, що це символ життя, росту, роду – тобто, подружжя, що закорінене в Бозі. Ми впевнені, що брат Вінкентій, управитель реколекційного дому ім. А. Шептицького буде плекати ці дерева так само, як лідери та учасники Руху «Подружні зустрічі» плекають подружній діалог, що допомагає усім християнським подружжям йти дорогою святості до Бога та сповняти шлюбну присягу.

«Подружні зустрічі» - це міжнародна католицька спільнота, що має на меті поглиблення та покращення взаєморозуміння між чоловіком та дружиною, піклування про єдність і тривалість подружжя згідно з вченням Вселенської Церкви. Діяльність спільноти «Подружні зустрічі» сприяє повноті християнського життя і досконалій любові, здійсненню покликання кожної людини до святості через Тайну Подружжя.

Марта Свистун
учасник з’їзду

Владика Дмитро на міжнародному з'їзді лідерів Руху «Подружні зустрічі» в Яремчі https://buchacheparchy.org.ua/ Super User