Освячено престіл та кивот у с. Кузьминчик за Збручем

24 липня 2016 р. Б. в 5-ту Неділю по Зісланні Святого Духа, Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архиєрей Бучацької Єпархії УГКЦ із пастирським візитом відвідав парафію Верховних Апостолів Петра і Павла села Кузьминчик, що за Збручем неподалік смт. Гусятин.

Перед храмом Єпарха Бучацького, з хлібом та сіллю, зустрічала святошна громада на чолі з о. Петром Гудимою. Після зустрічі Владика Дмитро здійснив чин освячення престолу та кивоту, а відтак очолив Архиєрейську Божественну Літургію. Єпископу співслужили: о. Петро Гудима та о. Олег Гладун.

У часі проповіді Владика Дмитро звернув увагу вірних на євангельській події вигнання злого духа із двох біснуватих та вселення його у свиней. Єпископ розтлумачив: «Господь дозволяє війти злому духу в людину, не тому, що він її карає, а тому, що шанує її вільну волю. Людина яка живе в гріху піддається впливу злого духа…». «Коли злий дух входить у людину, тоді вже ніхто й ніщо її не може врятувати, окрім Бога, який єдиний може її визволити із опанування…», - продовжив Єпископ. Насамкінець проповіді Владика Дмитро закликав: «… усувати гріх зі свого життя, не тому, що Бог цього хоче, а тому, що це нам потрібно щоби бути вільними дітьми Божими».

Також під час Архиєрейської Божественної Літургії Владика Дмитро уділив дияконські свячення Володимиру Гриціву – випускнику Івано-Франківської Духовної Семінарії та академії Альфонсіана, що у Римі.

Пастирські відвідини завершилася традиційним «многоліттям» та духовним гімном України «Боже, Великий, Єдиний…».

Прес-служба Бучацької Єпархії УГКЦ

Освячено престіл та кивот у с. Кузьминчик за Збручем https://buchacheparchy.org.ua/ Super User