Відпустове свято Христа Чоловіколюбця у Бучацькому монастирі оо. Василіян

«Величаємо Тебе, життєдавче Христе,
бо удостоїв Ти нас бути причасниками
щедрот Пресвятого Серця Твого.»

З року в рік відпуст Найсвятішого Серця Христового у Бучацькому монастирі збирає багато віруючих, як з самого Бучача, так і з найближчих сіл. Не був винятком і цьогорічний відпуст, 10 липня 2016 р.Б. у монастирському храмі вшанували свято Найсвятішого Серця Христового. Урочисту Святу Літургію очолив о. Никодим Гуралюк, ЧСВВ з монастиря Успіння Матері Божої в с. Погоня Тисменицького району Івано-Франківської області, який також виголосив святкову проповідь.

Під час Літургії о. Никодим звернувся з пастирським словом до усіх почитателів Христового Серця, пояснюючи зміст євангельського уривка про любов Ісуса Христа до кожної людини. Проповідник наголосив, що свято Найсвятішого Серця Христового — це наша вдячність і вшанування безмежної Божої любові до людства.

Співслужили з о. Никодимом: о. Іриней Гумен, ЧСВВ, ігумен Бучацького монастиря; о. Власій Фуц, ЧСВВ, ігумен Улашківського монастиря; о. Ігор Атаманюк, парох церкви Петра і Павла.

Після Святої Літургії у церкві лунало багатоголосе многоліття, присутніх привітали із святом і висловили належну вдячність за свідчення християнської віри. Опісля священики здійснили обряд освячення води та благословили усіх вірних. На святі були присутні: о. Теодор Нагорняк, ЧСВВ, о. Микола Коробій, ЧСВВ та о. Ігор Вовк, декан Золотопотіцького деканату.

На завершення о. Никодим побажав всім парафіянам, гостям та їх родинам Божого благословення, миру, здоров’я та довголіття.

Більше фото

Відпустове свято Христа Чоловіколюбця у Бучацькому монастирі оо. Василіян https://buchacheparchy.org.ua/ Super User