Серед шуму та гамору світу почути Його голос10 липня 2016 р. Б., в Бучацькій єпархії у храмі с. Нагірянка відбулася одна з лекцій курсу занять, які об’єднані під назвою «Альфа». Одну з таких лекцій мав нагоду провести референт Бюро УГКЦ з питань екології Бучацької єпархії о. Михайло Деревенчук.

Темою лекції, над якою мали можливість роздумати усі присутні, була «Як Господь говорить до нас». Під час цієї конференції о. Михайло намагався донести слухачам те, що Бог з моменту створення наших прародичів Адама та Єви веде діалог зі своїм найбільшим створінням - людиною, але тільки від нас залежить, чи ми серед шуму та гамору цього світу зможемо почути Його голос. «Бог промовляє до нас багатьма способами: через Святе Письмо, проповідь священиків, наших ближніх та голос сумління, який ми дуже часто не хочемо чути. Зазвичай, ми усамітнюємось, щоб почути голос Господній, але це можна зробити і тоді, коли маємо нагоду виїхати за місто і перебувати в оточенні прекрасного створіння Божого - природи, милозвучного співу пташок та шепоту зеленого лісу, заглибившись в себе, проаналізувати свій споживацький стиль життя», – закликав о. Михайло.

Референт наголосив на важливості шанобливого ставлення до Богом створеного світу – природи. «Те, як ми ставимось до нашого природного довкілля, виявляє те, хто ми є, тому що християнська віра виявляється через конкретні наші вчинки», – додав екореферент. Роздумуючи над темою, кожен мав можливість застановитися над глобальністю негативних наслідків, до яких призводить наше свавільне, невідповідальне ставлення до природи.

Після конференції відбулася жвава дискусія, на якій кожен мав змогу висловити свої думки, як чинити так, щоб наше життя не суперечило Господній волі.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Серед шуму та гамору світу почути Його голос https://buchacheparchy.org.ua/ Super User