«Павло їхав ловити християн, а Христос зловив Його», - Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк)

Храмовий празник Верховних Апостолів Петра і Павла цьогоріч зібрав у Катедральному Соборі Бучацької єпархії велику кількість вірних та духовенства. Архиєрейську Святу Літургію очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) у співслужінні єпарха Бучацького Владики Димитрія (Григорака) та духовенства єпархії.

Митрополит Василій, вияснюючи Слово Боже, наголосив на головних чеснотах, які мали апостоли Петро і Павло.

«Ці апостоли просвітили цілий світ, бо своїм прикладом ревності горіли любов’ю до Христа і любов’ю до людських душ. Життя Святих апостолів Петра і Павла чудово висвітлює силу Божої ласки. Божа ласка діяла в житті цих двох мужів віри і так само діє в житті кожного з нас. Бог любить нас, любить і малих, і великих. Він Сина свого дав з любові до мене і до тебе, брате і сестро!», - підсумував митрополит.

На свято завітали представники місцевої та районної влади, а також голова Тернопільської ОДА п. Степан Барна. Очільник області нагородив подячною грамотою отців-капеланів Бучацької єпархії, які активно поширюють Слово Боже в зоні проведення АТО, а також парафіян храму верх. Апп. Петра і Павла за те, що своєю жертвенною працею багато спричинилися для добра наших воїнів.

Після Літургії відбулося Велике Водосвяття, благословення мощами святих Апостолів Петра і Павла та пригощення солодощами гостей храмового празнику.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Павло їхав ловити християн, а Христос зловив Його», - Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Вас https://buchacheparchy.org.ua/ Super User