«Веселі канікули з Богом» в Катедральному соборі

Цього літа при Катедральному соборі Верховних Апостолів Петра і Павла було організовано табір «Веселі канікули з Богом». Перший захід для дітей віком 6-9 років відбувся 13-25 червня. В ньому взяло участь 170 дітей. Для того, щоб діти могли почути про Бога, працювала велика команда аніматорів, до складу якої увійшла парафіяльна молодь, «обновляни», семінаристи та студенти Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського.

Вже з понеділка почався напружений робочий графік. Спочатку банси, Літургія, цікава наука про милосердя, а згодом різні гуртки. Головною метою дитячого табору було познайомити дітей з Богом і ділами милосердя, християнським життям за законами Слова Божого.

Ми проводили для дітей біблійні заняття, заняття рукоділля, конкурс «Табір має талант», різні захоплюючі ігри. У вільний час вони могли пограти різні інтерактивні ігри. Ось так благословенно ми провели час з дітьми. Своїми враженнями від табору поділилася аніматор Анастасія Мельник: «Хочу подякувати Богові за це літо, ці табори. Благословенням було почути те, що діти, закінчивши табір, були глибоко задоволені часом, який провели з нами. Ми особисто пересвідчились, що дітям не потрібно, щоб ми їх настановляли чи навчали, вони лише хочуть, щоб їх просто обійняли, поспівчували, вислухали чи підтримали. Для мене це така велика радість, що я змогла послужити дітям».

У другому заході, який проходив із 27 червня по 9 липня взяло участь 105 підлітків віком 10-15 років. Перших два дні, за словами брата Віталія Шувалова підлітки ходили без настрою, але вже наприкінці здружилися та запрошували одне одного в гості. Спілкування, біблійні заняття, ігри, тепла атмосфера та привітні організатори – саме це об’єднало наших підлітків.

Також до табору завітали гості з Волновахи (Донецька обл.). Ми мали можливість познайомитись з ними ближче і корисно провести час.

Ще учасників табору чекали смачні сюрпризи: морозиво, соки, смачне печиво. Особливою подією став похід на «Голівуд». Там ми мали науку від пароха о. Андрія Лемчука, танцювали банси , проводили Велику гру. Проте, ніщо краще не засвідчить працю табору, ніж враження дітей. Хотіли би поділитися кількома світлинами та враженнями аніматорів та дітей.

«Мені цей табір дуже сподобався, все дуже круто. Я знайшла багато друзів. Враження не передати словами», – пише Наталя, учасниця табору.

«Щодо мене, мені табір подобається! Тут багато веселощів, чудові діти та аніматори. Годують супер!=)», – по-правді смайлик теж намальований.

«Нам сподобалися банси і, звичайно, велика гра», – група «Зозульки».

Дякуємо аніматорам, дияконам, семінаристам, студентам, отцям бо без їхньої праці цей табір не було б кому проводити. Дякуємо всім учасникам табору. Дякуємо всім, хто допомагав. Нехай цей табір стане початком вашої зустрічі з Христом.

Аніматор: Христя Грубенюк

«Веселі канікули з Богом» в Катедральному соборі https://buchacheparchy.org.ua/ Super User