«Веселі Канікули з Богом» - день 1

5 липня 2016 р. Б., при парафії церкви Вознесіння ГНІХ м. Чорткова розпочався дитячий літній табір «Веселі Канікули з Богом». Цьогоріч табір триватиме 6 днів (з 5 по 10 липня). Провідною темою табору є милосердя, оскільки Папа Франциск оголосив 2016 рік Роком Божого Милосердя.

О 9 годині ранку розпочалася реєстрація учасників. Організатори та аніматори радо спостерігали за тим, як до храму приходила малеча тримаючи за руку своїх батьків. Зареєстрованих діток аніматори займали цікавими та веселими іграми. Протягом години зареєструвалося близько 60 дітей. Надалі очікуємо більшу кількість, оскільки сьогоднішній день був надзвичайно насичений різними іграми, бансами, мультфільмами, піснями, розповідями та конференціями.

Зареєструвавшись, всіх учасників розділили на маленькі групки, відповідно до вікових категорій, на чолі з добрими, чуйними і хорошими аніматорами, які супроводжуватимуть і допомагатимуть діткам впродовж всього табору. Кожна групка обрала для себе найкращу назву та гасло. Як не дивно, у церкві з‘явилися енергійні «Покемони», «Смайлики», посмішка в яких ніколи не згасає з обличь, барвиста «Веселка», оригінальний «Дивосвіт», «Переможці», які завжди прямують до перемоги, «Божі діточки» і «Веселі смайли», які нікому не дозволяють сумувати.

Опісля, всі вирушили на Божественну Літургію. Учасники «ВК» захоплено слухали та спостерігали за тим, як о. Мар'ян Лемчук пояснював першу частину Святої Літургії - проскомидію. По завершенні спільної розмови з Богом - діти, аніматори та організатори попрямували втамовувати голод смачним обідом, який приготували наші парафіяни. "Спасибі нашим поварам за те, що смачно варять нам", - такі слова подяки звучали з уст дітей за смачну їжу.

Пізніше, дітям запропонували переглянути цікавий мультфільм про милосердя і конференцію на таку ж тему. Аби розвантажити обстановку, день продовжили за великою грою, від якої всі залишилися в захваті.

Художні гуртки – шанс навчитися чогось нового, проявити і розвинути талант у малечі. Таких гуртків цьогоріч було шість: квілінг, аплікації, спорт, танці, малювання і англійська мова. Трохи потрудившись – всі зголодніли і попрямували на підвечірок.

Повертались дітки додому із посмішкою на обличчі, теплом у серці, новими знаннями і саморобними виробами у руках.

Перший день завершився! Поспішайте приєднатися до нас!

Олеся Вовк - аніматор

«Веселі Канікули з Богом» - день 1 https://buchacheparchy.org.ua/ Super User