Єпископ Бучацький відвідав с. Стінка, Гусятинського деканату

9 червня 2016 р. Б. в день празника Вознесіння Господнього Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архиєрей Бучацької Єпархії УГКЦ відвідав з пастирським візитом храм Вознесіння Господнього села Стінка, Гусятинського деканату з нагоди 15 – річного ювілею та храмового празнику.

Пастирські відвідини розпочалися із привітального слова дітей та пароха о. Ігоря Фути, який запросив Владику очолити Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні: декана о. Михайла Пилипіва, о. Тимофія Буштинського, о. Миколи Скриника, о. Євгена Тучапського, о. Андрія Прокопіва, о. Олега Гладуна, о. Петра Гудими та о. Павла Старицького.

Під час проповіді єпископ наголосив: «…коли Ісус жив на землі, то це було на певній території і в певний час. Після Вознесіння Господь є особливо присутнім там, де в Нього вірують…», - зазначив Архиєрей. Продовжуючи проповідь Владика Дмитро закликав: «…головним в нашому житті повинен бути Бог, а не власне “Я”, бо коли є “Я” тоді немає Бога. Небо і пекло може бути видимим також і через людину,…, коли чинимо зло уприсутнюємо пекло, а коли чинимо добро уприсутнюємо небо…».

Після Божественної Літургії Преосвященний Владика Дмитро нагородив пароха о. Ігоря нагрудним золотим хрестом. В свою чергу парох подякував Владиці Дмитру за відвідини їхньої парафії.

Прес-служба Бучацької Єпархії УГКЦ

Єпископ Бучацький відвідав с. Стінка, Гусятинського деканату https://buchacheparchy.org.ua/ Super User