VI єпархіальний з’їзд спільноти «Матері в Молитві»

29 травня 2016 р. Б., в катедральному соборі м. Чорткова відбувся збір членів спільноти Матері в Молитві Бучацької єпархії. Гарної погожої днини, у Неділю самарянки, тої, яка понесла людям світло після зустрічі з Христом, знову зустрілись жінки-матері, щоб об’єднатися у спільній молитві, в одному наміренні прийняти Святе Причастя, зустріти давніх подруг і знайти нових та щоб поділитись своїми свідченнями.

Що ж нового було у нашій традиційній зустрічі?

Літургію супроводжував чудовий спів молодого церковного хору, що не так давно згуртувався у катедральному соборі. Також нас потішила наша гостя з с. Пробіжна Віталінка, яка прочитала гарний вірш про маму і сина.

Цьогорічний з’їзд був присвячений Року Божого Милосердя. На цю тему ми виготовили пам’ятні листівки з емблемою ювілейного Року і Молитвою Папи Франциска на звороті. (колись за декілька років ретельні учасники таких зустрічей будуть мати цілу колекцію листівок з наших з’їздів, присвячених щораз іншій темі)

Продовжив тему Божого Милосердя і о. Андрій Юськів, головний редактор «Христової скелі». Він уперше був нашим гостем на зустрічі Матерів, тому зумів усіх зацікавити живістю роздумів та чітким викладом своєї конференції.

Серцем зустрічі, звичайно, є наша спільна Молитва. Бо де навіть двоє або троє зібрані в Христове Ім’я, там Він серед них. А тут більше двох сотень жінок молились в один голос! Особливої урочистості надала посвята нових членів Спільноти. Ті, хто долучився до Молитви недавно, виголосили Молитву Посвяти і були окроплені Свяченою водою. Всі інші присутні також поновили свою посвяту.

Перед присутніми виступив також о. Григорій Канак, який напередодні повернувся з реколекцій, був піднесений і сповнений натхнення. Він закликав жінок з радістю і довірою жертвувати Богові час, проведений на молитовній зустрічі або поїздці, бо тоді насправді відкриваємось на прийняття дарів Святого Духа, отримуємо від Нього внутрішнє наповнення і розуміння.

Найбільш зворушливою частиною нашої зустрічі завжди є свідчення. Як каже владика Димитрій: «…не можемо говорити про свою віру, якщо не свідчимо про дію Бога в НАШОМУ житті». Тому завжди заохочуємо учасниць поділитись своєю особистою історією, як Бог виявляє свою присутність. Свідчила пані Марія з Жизномира про чудесне зцілення від хвороби, а пані Богданна розповідала, як під час скрутної ситуації, що склалась у сім’ї з несподіваною хворобою чоловіка, досвідчила сильну підтримку людей зі своєї церкви, спільноти, а також і зовсім незнайомих людей, підтримку молитовну, моральну і матеріальну. Жінка з с. Глібів є матір’ю солдата, якого забрали на війну. Всі були зворушені її розповіддю про Божу руку, яка тримала її у час нелегких випробувань і материнського хвилювання за життя своєї дитини, про білого голуба, який став символом Божої присутності для їхньої родини.

На жаль, строгі часові рамки не дали можливості посвідчити всім бажаючим.

Закінчилась зустріч спільною фотографією на фоні величного Собору. А також усі разом ми заспівали свою подячну пісню «За все Тобі я дякую, Ісусе, Спасе мій».

На з’їзді були присутні 238 учасниць з 26 парафій нашої єпархії. Ми вдячні отцям, які нам служили: о. Степану Котику, духівнику спільноти, о. Андрію Юськіву, о. Григорію Канаку, о. Мирославу Думичу, о. Андрію Лемчуку, отцям-сповідникам о. Івану та о. Роману. За своїх священиків ми також спільно помолились молитвою Фаустини Ковальської.

п. Оксана Пахольчак, єпархіальна ревнитилька спільноти «Матері в Молитві»

VI єпархіальний з’їзд спільноти «Матері в Молитві» https://buchacheparchy.org.ua/ Super User