Проща в Улашківцях за мир в світі та в Україні

29 травня 2016 р. Б., в Неділю самарянки, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький з нагоди початку прощ за мир і спокій в світі та в Україні відвідав Улашківську монастирську обитель Отців Василіян, де очолив Архиєрейську Божественну Літургію та уділив дияконські свячення.

Опівдні прочани на чолі із настоятелем монастиря о. Власієм Фуцом радісно зустріли свого Архиєрея. Після зустрічі розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія у співслужінні монастирського та деканального духовенства.

В часі проповіді Архиєрей зосередив увагу вірних на значенні діалогу Христа із самарянкою. «…Бог відкрив їй тайни віри Христової, відкрив їх делікатно так, щоб вона змогла їх сприйняти. Говорив їй про воду живи, яку хто вип’є то більше не потребуватиме пити, бо та вода стане джерелом, яке буде вести в життя вічне…», - зазначив Архиєрей.

Після Євхаристійного канону Владика Дмитро уділив дияконські свячення двом випускникам Тернопільської Вищої Духовної Семінарії, а саме: Станіславу Б’ялковському та Висилю Бойчуку. Власне диякон Станіслав виявив бажання продовжити своє служіння на теренах східної України, а саме в Харківському екзархаті.

Перша щомісячна проща до Улашківської обителі завершилася духовним гімном України «Боже, Великий, Єдиний…» та освяченням води.

P.S.: Звертаємо Вашу увагу, що з Благословення Владики Дмитра кожну останню неділю місяця в Улашківській обителі відбуватимуться прощі за мир і спокій в усьому світі та в Україні.

Прес-служба Бучацької Єпархії УГКЦ

Проща в Улашківцях за мир в світі та в Україні https://buchacheparchy.org.ua/ Super User