В Чорткові відбувся круглий стіл щодо праці із дітьми з особливими потребами

20 травня 2016 року за круглим столом, в залі Єпархіального управління Бучацької Єпархії в м. Чорткові, зібралися спеціалісти: психолог, психотерапевт – Станчишин Володимир, Юлія Бойко - мама дитини з особливими потребами, пані Наталія з Центру духовної підтримки осіб з особливими потребами «Емаус» м. Львова, батьки дітей з особливими потребами, волонтери, спеціалісти з «Дому милосердя», працівники соціальної служби, соціальні психологи, а також люди, які мають бажання допомагати дітям з особливими потребами, побороти труднощі, з якими вони самі впоратись не можуть.

Отець Іван Мельник молитвою розпочав зустріч. І чотири години пройшли на одному подиху. Всі присутні уважно слухали поради п. Володимира, який в доступній формі, наводячи приклади з життя пояснив, як потрібно вдало скеровувати поведінку осіб з особливими потребами, щоб вони почувались у суспільстві так, як і здорові особи, знаючи що можна, що ні, і при цьому залишатись щасливими.

Мама Юлія Бойко наводила приклади з власного досвіду, як потрібно вміло сприймати і скеровувати погляди людей відносно до себе і своєї дитини.

А п. Наталя розповіла про те, як вона співпрацює з спільнотою «Віра і Світло» м. Львова.

На завершення всі присутні висловили свою думку про те, що багато корисного почерпнули для дальшого розвитку. І бажають й далі частіше організовувати такі корисні зустрічі.

Учасники зустрічі

В Чорткові відбувся круглий стіл щодо праці із дітьми з особливими потребами https://buchacheparchy.org.ua/ Super User