Представники Бучацької єпархії УГКЦ взяли участь у паломництві з нагоди 10-річчя започаткування спільнот «Матері в молитві» в Італії

22 травня 2016 р.Б. відбулося всеіталійське паломництво спільнот «Матері в молитві» до санктуарію Дівіно Аморе, Рим, Італія (Santuario Santa Maria del Divino Amore). Це паломництво пройшло з нагоди 10-річчя започаткування цих спільнот в Італії. У якому також взяли участь студенти-богослови із Папської Колегії Св. Йосафата, що є приналежними до Бучацької єпархії УГКЦ. Бр. Ігор Ільницький та бр. Андрій Яцишин здійснювали прислугу при престолі, натомість о. Ігор Стус уділяв Святу Тайну Покаяння паломникам.

Близько 300 представників із різних міст Італії, таких як Мілан, Ріміні, Тренто та ін., розпочали своє паломництво із молитви Молебня до Пресвятої Богородиці, біля гроти де у 1740 р. відбулося об’явлення Богоматері. Далі паломники прецесійним ходом пройшли місцеві «Двері Божого милосердя». Після короткої молитви, такою ж урочистою ходою рушили до Нового Санктуарію (Il Nuovo Santuario), найбільшої церкви відпустового місця.

Архієрейській Божественній Літургії, яку очолив владика Діонісій (Ляхович) - апостольський візитатор для українців-католиків в Італії та Іспанії, передувала молитва-прохання за своїх дітей, яку провадили представники із спільнот із цілої Італії, водночас всі складали подяку за дар материнства. Участь у Божественній Літургії взяли також о. Маврикій Попадюк, ЧСВВ – настоятель монастиря Чину Святого Василія Великого у Римі (Авентин), о. Августин Баб’як – капелан громади м. Тренто, о. Сергій Паламарчук – капелан спільнот «Матері в молитві» в Італії, а також.

На завершення, вся спільнота матерів на чолі із п. Лідією Викович, регіональним координатором спільнот «Матері в молитві» в Італії, яка теж вирішувала численні організаційні питання щодо проведення цієї прощі, привітали владику Діонісія із 70-річним ювілеєм дару життя та 10-річчям єпископської хіротонії. Після спільного фото, кожна мати мала можливість отримати благословення владики.

Андрій Шестак
студент Папського Університету Святого Хреста у Римі

Представники Бучацької єпархії УГКЦ взяли участь у паломництві з нагоди 10-річчя започаткування спільнот «Мат https://buchacheparchy.org.ua/ Super User