«О, Маріє, мати Божа, молися за нас»

15 травня 2016 р. Б. у Савелівці, відпустовому місці Бучацької єпархії, з благословення владики Димитрія (Григорака), ЧСВВ - Єпарха Бучацького відбулася деканальна проща в наміренні за мир і спокій в Україні.

Вже традиційно процесійним походом до цілющого джерела розпочалася проща. Біля каплички відбулося освячення води та окроплення нею прочан на оздоровлення душі і тіла. Відтак, під величальне «Христос воскрес із мертвих…», процесія піднімалася Хресною дорогою від стації до стації до гробу Господнього, а звідти і до Божого храму. Там вже розпочалася Свята Літургія, яку очолив о. Володимир Зависляк, парох храму Пресвятої Тройці смт. Золотий Потік. Розважаючи над Євангелієм тієї неділі Мироносиць, в своїй проповіді о. Володимир звернув увагу вірних на те, що важливо приймати Христа Воскреслого, живого, Який є не десь там на небі, а тут з нами, в храмі, в пресвятій Євхаристії. Під-час Служби Божої паломники мали змогу приступити до Св. Сповіді та Св. Причастя.

В цей день разом з адміністратором відпустового місця, отцем-парохом Степаном Попроцьким, богослужіння служили о. Ярослав Максим'юк, парох храму Собору архистратига Михаїла с. Гончарівка Коропецького деканату, разом із парафіяльним церковним хором (дяк-регент п. Олег Вдовин), який своїм ангельським співом оспівував прощу того відпустового дня, а також о. Михайло Леніковський, парох храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Стінка Золотопотоцького деканату, о. Василь Кавулич з с. Велеснів та о.-д. Руслан Доскоч з Тернополя, який прибув в Савелівку на практику.

«О, Маріє, мати Божа, молися за нас» – з цими словами Молебню до Богородиці отці та прочани припадали навколішки перед чудотворною іконою Савелівської Богородиці та іконою Милосердя Двері, випрошуючи миру та спокою для України, а також кожен в своєму наміренні. По закінченні вірні пригорталися до мощей святих апостолів та євангелистів Матея, Марка, Луки та Івана та прийняли Миропомазання.

Отець-парох Степан щиро подякував отцям, хористам, та всім присутнім прочанам за спільну молитву, та запросив всіх в Савелівку 21 травня на реколекції та молитви на оздоровлення, які провадить сестра Лідія (Ліджі Пайяпілі).

Марія Куклін
прес-секретар відпустового місця Савелівка

«О, Маріє, мати Божа, молися за нас» https://buchacheparchy.org.ua/ Super User