День матері на парафії Вознесіння ГНІХ у Чорткові

У неділю, 15 травня на парафії церкви Вознесіння ГНІХ, що у м. Чортків, відбулося свято приурочене Дню матері.

Ви мабуть задалися питанням : «Чому саме 15 травня, якщо цьогоріч День матері святкувався 8 травня?». А все тому, що у третю неділю після Пасхи спогадується пам‘ять жінок мироносиць. Це ті жінки, які у ніч Воскресіння Христового поспішали до гробу Господнього з миром в руках, щоб, згідного з східним звичаєм, намастити запашними ароматами (миром) мертве тіло свого Спасителя. Любов мироносиць була настільки великою, що вони радо готові були служити Мертвому, Який уже наче не міг їм воздати нічого. Приклад жінок мироносиць показує, як багато тепла, співчуття і любові Господь вклав у душу жінки, яка, завдяки цьому, здатна на великі справи любові та самопожертви, якщо буде жити у Христі і з Христом.

Після Божественної Літургії о. Мар‘ян Лемчук привітав всіх дівчат, жінок, матерів, бабусь, побажав їм міцного здоров‘я і брати приклад з жінок мироносиць – нести мир в родини. Наймолодші парафіяни храму під керівництвом п. Лесі Печеринської, п. Юлії Фотенюк та з допомогою молодіжної спільноти «Світло Життя» підготували святковий вечір. Діти співали, танцювали, читали вірші. У матусь та бабусь на очі наверталися сльози від зворушливих слів та пісень, з‘являлася щира усмішка від жартів. Вони вкотре переконалися, що їхні дітки найкращі, найталановитіші і щиро люблять Бога, свою родину та неньку Україну. Свято продовжили розваги та конкурси за участю матусь та дітей. Активні учасники отримали грамоти та нагороди. Було весело, затишно, по-сімейному. Спільноти «Матері в молитві» та «Апостольство молитви» підготували для малечі солодкий стіл. З піднесеним настроєм ласували смаколиками та ділилися враженнями від свята.

Щиро дякуємо всім, хто долучився до організації цього дійства. Віримо, що таких вечорів буде ще багато, бо вони згуртовують усіх парафіян в одну велику родину.

Олеся Вовк
Голова спільноти "Світло Життя" при парафії
Вознесіння Господнього, УГКЦ м. Чорткова

День матері на парафії Вознесіння ГНІХ у Чорткові https://buchacheparchy.org.ua/ Super User