Архиєрейська Божественна Літургія в Томину неділю

8 травня 2016 р. Б., в Томину неділю, Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ - Правлячий Архиєрей Бучацької Єпархії УГКЦ очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному соборі Верх. Апп. Петра і Павла, м. Чорткова.

Владика Дмитро у проповіді наголосив на вмінні християн бути миротворцями, найперше у своїй душі. «Багато релігій сьогодні пропонують бути байдужими до того, що відбувається довкола, нібито це є таким своєрідним миром, але насправді це є гріхом супроти ближнього. Ми, як християни, навіть в теперішніх умовах, які склалися, маємо сіяти мир…», - зазначив єпископ.

Далі Владика Дмитро продовжив: «Терпіння приносять свої спасенні плоди. Господь не обіцяв нам комфортного життя, але казав, що будемо гнані за Його Ім’я і саме тому будемо блаженні-щасливі. Тільки для нас християн є дуже важливо усвідомити, що коли ми покірно і смиренно вміємо в молитві переживати труднощі, тоді стаємо тими, які приносять мир у своє життя і життя своїх ближніх…».

На завершення Архиєрейської Божественної Літургії Владика Дмитро спільно із о. Андрієм Лемчуком - настоятелем катедрального собору, привітали матерів з Днем Матері і запросили на святковий концерт, який відбудеться наступної неділі.

Прес-служба Бучацької Єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в Томину неділю https://buchacheparchy.org.ua/ Super User