У Ризі (Латвія) відбувається семінар, присвячений залученню волонтерів для пенітенціарного служіння

У Ризі (Латвія) триває семінар, присвячений темі залучення волонтерів в пенітенціарному служінні. На запрошення головного капелана Римо-Католицької Церкви Латвії Мартиньша Крукліса учасниками програми по обміну досвідом в’язничного служіння є також священики УГКЦ: о. Омелян Колодчак, о. Арсен Панчак та о. Іван Мельник. В’язничні душпастирі з Україна прибули в Ригу у середу, 4 травня, та вже познайомилися з досвідом реабілітації узалежнених засуджених, як у відповідних центрах, так і при монастирях, а також відвідали місця позбавлення волі у Латвії і поспілкувалися з ув'язненими та пенітенціаріями.

У п’ятницю, 6 травня, тюремні капелани поділились українським досвідом в’язничного служіння та провели презентацію для працівників пенітенціарної сфери Риги. В’язничні душпастирі зустрілися також з Архієпископом РКЦ в Ризі Збігнєвим Станкевичем та разом помолились Св. Літургію.

Впродовж семінару відбудуться також лекції щодо досвіду співпраці з волонтерами в Ризі, а також презентація про залучення волонтерів до пенітенціарного служіння в Івано-Франківській, Тернопільсько-Зборівській Архієпархіях та Бучацькій єпархії УГКЦ.
Завершиться семінар у неділю, 8 травня.

Інформаційний центр Молодіжної комісії
Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

У Ризі (Латвія) відбувається семінар, присвячений залученню волонтерів для пенітенціарного служіння https://buchacheparchy.org.ua/ Super User