В Світлий понеділок Владика Дмитро молився в Прокатедральному соборі

2 травня 2016 р. Б., в Світлий понеділок, Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ - Правлячий Архиєрей Бучацької Єпархії УГКЦ відвідав Прокатедральний собор Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Бучача, де очолив Архиєрейську Божественну Літургію та нагородив добродіїв і меценатів подячними грамотами.

Перед храмом Єпископа із хлібом та сіллю, а також віршами зустрічали наймолодші вірні парафії на чолі із о. Зиновієм Войтюком – деканом Бучацьким і адміністратором прокатедрального собору та о. Володимиром Гнилицею – сотрудником прокатедрального собору. Після зустрічі розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Владика Дмитро у співслужінні о. Зиновія та о. Володимира.

В часі проповіді Владика Дмитро разом із вірними розважав над значенням постаті Івана Предтечі в історії спасіння. Також Єпископ закликав вірних прийняти у повноті Ісуса Христа у своє життя, що означає: «…не тільки повірити в те, що Він є дійсно Богом, вмер на хресті і воскрес, бо це навіть і біси знають, це означає прийняти Його спосіб мислення, Його спосіб життя у своє життя. Думати, мислити, бажати і жити так, як Він нам це пропонує, так, як вчить нас Євангеліє…».

По завершенню Божественної Літургії Правлячий Архиєрей привітав вірних із Христовим Воскресінням, виголосив слова подяки за спільну молитву воїнам АТО, волонтерам та всім присутнім, як також нагородив жертводавців та меценатів подячними грамотами, а в кінці окропив свяченою водою.

На завершення відвідин Владика Дмитро уділив двом новонародженим Святу Тайну Хрещення.

Прес-служба Бучацької Єпархії

В Світлий понеділок Владика Дмитро молився в Прокатедральному соборі https://buchacheparchy.org.ua/ Super User