«Чи три був на Голгофі, чи бачив той Хрест?..»

Це не просто слова з пісні, яка виконується в час Великого посту. Ця пісня закликає кожного з нас задуматися, для чого була жертва Христа на Голгофі. Найбільше ми це зможемо зрозуміти, розважаючи над терпінням Ісуса на Хресній дорозі. Саме ця пісня дитячим голосом лунала 22 квітня у храмі Святого Миколая Чудотворця с. Ковалівка Монастириського деканату Бучацької єпархії. В цей день тут відбулася Хресна дорога, яку чудовим ангельським співом оспівував дитячий хор «Благовіст» під чуйним керівництвом п. Ольги Труш та о. Степана Попроцького, який очолив цей молитовний час.

В часі Хресної дороги учні та вчителі Ковалівської ЗОШ І-ІІІ ст., а також присутні парафіяни с. Ковалівка та с. Савелівка приступили до Св. Сповіді та Св. Причастя. На допомогу у сповіді приїхали священники із Монастириського деканату: о. Ігор Федоришин (с. Високе), о. Роман Бронецький (с. Швейків) та о. Василь Кавулич (с. Велеснів).

Розважаючи над кожною стацією цієї Хресної дороги, діти та усі присутні мали змогу зрозуміти, як важливо в сучасному світі, за буденними справами та звичками, комп’ютерними технологіями та медіа-простором, не забувати, що ми діти Божі, що Ісус нас любить, нас кличе за собою, простягає нам руку допомоги. Його голос потрібно почути серцем, побачити Господа не тільки на іконі, а й у ближньому своєму. У своїй проповіді о. Степан закликав, щоби страждання Ісуса на цьому Хресному поході допомогли нам краще проаналізувати своє життя, свої вчинки, спонукали очиститися від тягарів гріха та наблизитися до Воскреслого Христа, який зовсім скоро подарує нам ту Благодать в часі Свого Воскресіння…

По закінченні о. Степан щиро подякував дитячому хорові та їхньому керівникові Ользі Зиновіївні за таке чудове оспівування Хресної дороги. Адже вони своїми ангельськими голосами підносили до неба усю цю спільну молитву. Також подякував всім присутнім та отцям, які в цей день долучилися до розважань на цій Хресній дорозі. В свою чергу отець-парох Петро Хомета склав щиру подяку отцям за допомогу, і усім присутнім, поділився своєю радістю від почутого чудового співу молодих парафіян, побажав їм усіх гараздів, доброї долі та успіхів у подальшій праці на славу Божу.

Марія КУКЛІН,
прес-секретар відпустового місця Савелівка

«Чи три був на Голгофі, чи бачив той Хрест?..» https://buchacheparchy.org.ua/ Super User