Владика Дмитро у Страсний четвер здійснив Чин умивання ніг капеланам Бучацької єпархії

28 квітня 2016 р. Б., під час Архиєрейської Божественної Літургії, яку в співслужінні духовенства Бучацької єпархії, очолив Преосвященний Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький, відбувся Чин умивання ніг у Катедральному Соборі Верховних апп. Петра і Павла в м. Чорткові.

Звертаючись у своїй проповіді до священнослужителів, преосвященний владика Димитрій наголосив на важливості служіння ближнім: «Сьогодні ми потребуємо тих, які вміють служити і цим сповняють свою священничу місію. Капелани, які йдуть до хворих, ув’язнених, до воїнів АТО роблять саме те, що заповідав Христос, саме те, до чого закликає Папа Франциск і наш Блаженнійший Святослав. Це є голос Церкви, голос Бога. Але, сьогодні кожен священик є покликаний бути капеланом там, де він є – на парафії. Не потрібно говорити, що парафія поділена, то не всі мої. Ти священик, а священик є душпастирем для всіх, які потребують підтримки і доброї поради. Господь Тебе спитає, що ти для Нього зробив саме там, де є найбільше опущені душі…».

Також вкінці владика привітав всіх священиків, бо саме в Страсний четвер у УГКЦ відзначають День священства. Архиєрей побажав священнослужителям ревно трудитися у винограднику Христовому, хоч це і не є легко. Проте, як наголосив Архипастир,- «Жертовність священика, покріплена любов’ю і молитвою, живою вірою творить кожного дня спасенну місію і дає силу любити ті душі, за які помер і воскрес наш Спаситель».

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Владика Дмитро у Страсний четвер здійснив Чин умивання ніг капеланам Бучацької єпархії https://buchacheparchy.org.ua/ Super User