Екологічні Хресні дороги у Подільському краю

Минулого тижня 17 квітня 2016 р. Б. відбувся цілий ряд екологічних Хресних доріг, які пройшли на теренах Подільського краю, а саме в м. Скала-Подільська, с. Гермаківка та м. Мельниця-Подільська Бучацької єпархії УГКЦ в рамках Великопосної екологічної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» з ініціативи референта Бюро з питань екології Бучацької єпархії о. Михайла Деревенчука та за співпраці о. Василя Германюка, о. Любомира Рославського, та о. Богдана Пелиха.

Все розпочалося з літургії  у Скалі-Подільській, на парафію був запрошений єпархіальний екореферент, о. Михайло Деревенчук. Священнослужитель відслужив недільну Божественну Літургію, у проповіді налаштував вірних до збереження довкілля і пригадав, що власником усього сотвореного є Бог, а людина є лише працівником у "винограднику господаря". Також отець мав нагоду, в часі роздумів Хресної дороги, сповідати вірних, які під впливом цих екологічних місій, зробили для себе відповідні висновки.

Наступним храмом який долучився до Великопосної екологічної ініціативи і де було відслужено Екологічну Хресну дорогу, на запрошення о. Любомира Рославського був храм Успіння Пресвятої Богородиці. Під час стацій усі присутні мали можливість окрім роздумів про страждання Господа Нашого Ісуса Христа розважати також про гріхи проти Божого створіння – природи і про біль, який завдаємо Спасителю через ці екологічні гріхи.

Екологічні Хресні дороги у Подільському краю

Вечором цього дня парафіянам  храму святого Архистратига Михаїла, у м. Мельниця Подільська теж була презентована дана ініціатива та екологічна Хресна дорога. Після закінчення якої о. Богдан Пелих звернув увагу присутніх на екологічні проблеми? які мають місце на території цієї парафії, а о. Михайло наголосив на тому факті, що нам потрібно не тільки надіятися на безмежне милосердя небесного Отця, але й пам’ятати про свій життєво-необхідний обов’язок кожного християнина проявляти особисте милосердне ставлення одні до одних та до створеного Богом світу.

На завершення усі бажаючі отримали буклети, з яких можна більш детально дізнатися про Великопосну екологічну ініціативу.

Екологічні Хресні дороги у Подільському краю https://buchacheparchy.org.ua/ Super User