Студенти Чортківського гуманітарно-педагогчного коледжу імені Олександра Барвінського відвідали Зарваницю

На зарваницьких крутосхилах
Збираються прочан гурти.
Дай, Божа Матінко, їм сили,
Гріхи їм, Боже, відпусти.

Зарваниця – це духовний центр, який закликає до себе усіх віруючих. Це село відоме не тільки своїми чудотворними іконами але й комплексом споруд до якого входять Собор Зарваницької Матері Божої, Церква Пресвятої Трійці, Каплиця, Дзвіниця, Надбрамна церква Благовіщення, Святотроїцький монастир.

Паломництво група розпочала з маленького та довговікового парафіяльного храму, де знаходиться чудотворна ікона Божої Матері Зарваницької. Кожен мав нагоду прикластися до неї з щирими словами вдячності і прохання.

Студенти також відвідали церкву Пресвятої Євхаристії, яка була збудована за кошти заробітчан. Кожен мав нагоду приступити до Святої Тайни Покаяння, а Святе Причастя стало знаком Божої любові і милосердя, символом очищення і оновлення.

Усі, хто приходить у ці святі місця, мають можливість пройти Хресною Дорогою, яка починається від дзвіниці і закінчується монастирем отців-студитів. Студенти разом з кураторами і духовним наставником пройшли всі стації Хресної Дороги з розважаннями. Кожен крок Хресної ходи забирав сили фізичні, але наповнював силами духу. І навіть легкі краплі дощу, надаючи фізичних випробувань, не стали на заваді. На вершині гори прочани відвідали Святотроїцький монастир студитського уставу, який приваблює дерев’яним різьбленням і хрестами, звезених з різних частин світу.

З хорошим настроєм і піднесеним духом усі повернулися додому. Вражаючим знаком було появлення веселки, яка опоясала мальовничі Зарваницькі краєвиди.

Студенти та куратори
груп ПО 15 та ПО 47

Студенти Чортківського гуманітарно-педагогчного коледжу імені Олександра Барвінського відвідали Зарваницю https://buchacheparchy.org.ua/ Super User