Архиєрейська Божественна Літургія та театралізована Хресна Дорога в Чорткові

10 квітня 2016 р. Б., в четверту неділю Великого посту, Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ - Правлячий Архиєрей Бучацької Єпархії УГКЦ очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному соборі Верх. Апп. Петра і Павла, м. Чорткова.

Єпископу під час Божественної Літургії співслужили: о. Андрій Лемчук – настоятель Катедрального собору, о. Микола Малий – сотрудник, о. д-р Мирослав Думич – сотрудник та о. Василь Кавулич - практикант.

В часі проповіді Владика Дмитро зосередив увагу вірних на значенні правди та любові в житті християнина, а особливо застановився над значенням посту. «За допомогою молитви та посту Господь починає діяти в людині, Він прийшов в цей світ, прийняв людське тіло, щоб допомогти людині вийти із стану гріха, щоб її перемінити, а разом із своїм приходом приніс Божу правду і Божу любов…», - зазначив Єпарх.

На завершення проповіді архиєрей закликав вірних відкинути всякий гріх, а особливо уникати тяжкого гріха і просити ласки в Бога для цього.

Того ж дня на вулицях міста відбулася театралізована Хресна Дорога, яку продемонстрували учасники ТУСК «Обнова» з м. Івано-Франківськ.

Прес-служба Бучацької Єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія та театралізована Хресна Дорога в Чорткові https://buchacheparchy.org.ua/ Super User