Антун Лісец у Борщові

Вже вкотре, на парафію Успіння Пресвятої Діви Марії, завітав доктор медичних наук з Хорватії пан Антун Лісец, який співпрацює з міжнародною організацією по захисту ненароджених дітей.

Потреби сьогодення в нашому суспільстві заново спонукали його відвідати нашу країну. Його пропозиції як християнина-католика - це вчасно протягнута рука потребуючим майбутнім матерям.

Зустріч відбулася в актовій залі районної ради м. Борщова. На ній були присутні десятикласники перших та третіх шкіл, студенти та викладачі коледжу і ліцею, лікарі-гінекологи, вчителі християнської етики, діячі культури та просвіти.

Зустріч була присвячена темі народжуваності дітей. Оскільки зараз перед суспільством постала проблема зменшення народжень. Професор наголосив, що одним із несприятливих факторів є різні захворювання у дівчат і молодих жінок, які виникають через нехристиянський спосіб життя: куріння, вживання алкоголю, наркотиків, використання контрацепції, незбереження дошлюбної цнотливості, ранні аборти. А це є не що інше, як геноцид нації. Неприятелі суспільної моралі, пропагуючи контрацептивні засоби, шкодять здоровлю жінки. Аморальне життя молоді призводить до розповсюдження венеричних та інфекційних захворювань. Чи не тому катастрофічно більшає хворих на СНІД та злоякісні пухлини. Контрацепція не є вирішенням проблем. Церква б’є на сполох і нагадує, що тільки християнський спосіб життя (особливо збереження дошлюбної цнотливості) захищає кожного. Церква нагадує, що кожна людина створена на образом і подобу Божою. Тож ми повинні шанувати себе, бо всяка контрацепція - це і є своєрідний аборт, вбивство новозачатої дитини, що є великим гріхом в очах Божих.

Професор у своїй лекції звернув увагу також на християнське виховання молоді, викладання християнської етики у навчальних закладах, на відповідність програми і підручників. За його словами, не дітей слід боятися, а гріха. Зайвої дитини ніколи не буває. Для кожної Бог має свій план опіки, благословення і захисту. Тому, щоб не стати жертвами фальшивої пропаганди, слід жити за законами Божими, звіряти свої вчинки з совістю. Пам’ятати, що обов’язок кожної свідомої людини - дбати про те, щоб оточуючі якомога більше поважали моральні цінності. Слід щодня дякувати Богові за подароване життя та оберігати його. А діти мають бути вдячні батькам, за те що вони дали їм можливість побачити усю красу Господнього світу.

Антун Лісец у Борщові https://buchacheparchy.org.ua/ Super User