Молодіжна Хресна Дорога із музичним супроводом та роздумами Бенедикта XVI

1 квітня 2016 р. Б., у п‘ятницю, на парафії церкви Вознесіння ГНІХ м. Чорткова пройшла молодіжна Хресна Дорога із музичним супроводом та роздумами Святішого Отця Бенедикта XVI. Організацією займалася парафіяльна молодіжна спільнота «Світло Життя» зі своїм духовним наставником о. Мар‘яном Лемчуком. Важливими гостями цього дійства були діти зі сходу України - учні Ольгинської ЗОШ І-III ст. Волноваського району, Донецької області.

Хотілося легко, доступно і ненав‘язливо донести до усіх сердець, а особливо гостей страждання Ісуса Христа, відчуття тих, хто йшов поруч з Спасителем. Можливо дехто з них вперше був присутній на Хресній Дорозі в храмі, хоча в силу обставин, що склалися в Україні вони вже проходять свій важкий тернистий шлях.

Щоб зосередитися та відтворити все заплановане, можливо, не ідеально, та з любов‘ю і щирістю, організатори втамували свої хвилювання спільною молитвою. Супроводом до проникливих стацій Хресної Дороги Бенедикта XVI були уривки із фільму Мела Гібсона «Страсті Христові». Анімація, відповідні декорації і спів о. Мар‘яна під звучання гітари затамовували подих та допомагали присутнім заглибитися у роздуми та почути голос Бога, змусили втерти гарячу сльозу жалю. «Однак плачу не достатньо. Плач повинен виливатися у любов, яка виховує, у мужність, яка провадить, у служіння, яке виправляє, у діалог, який будує, у присутність, яка говорить. Плач повинен запобігти іншому плачу».

Після спекотного дня надвечір звіявся сильний вітер, кидало пилюкою. Погода створила свої декорації і сприяла почуватися не глядачами, а учасниками подій біля підніжжя Голгофи. Всі були зворушені… По завершенні учасники молодіжної спільноти подарували всім на згадку образки з розп‘яттям Ісуса, а гостей зі сходу України запросили до солодкого столу, де змогли за чаєм разом поспілкуватися, познайомитися, обговорити побачене.

«Люди змінюються на хресній дорозі. Воскресіння буде повним тільки в кінці шляху цілого людства. Я в дорозі; моя участь у цьому поході незначна; інші теж беруть участь. Господи, поможи мені з вірою йти моєю дорогою, на призначеному мені серед людей місці. А головне, поможи мені пізнати Тебе й помагати Тобі у всіх моїх братах, з котрими відбуваю життєву хресну дорогу.»

P.S.: Молодіжна спільнота «Світло Життя» щиро вдячна тим, хто спричинився до організації цієї Хресної Дороги, а зокрема Сергію Геркачу за озвучення, спільноті «Матері в молитві» за солодкий стіл і всім присутнім.

Олеся Вовк, парафіянка храму

Молодіжна Хресна Дорога із музичним супроводом та роздумами Бенедикта XVI https://buchacheparchy.org.ua/ Super User