Загальноміська Хресна Дорога в Чорткові

3 квітня 2016 р. Б., в Хрестопоклінну неділю, о 15 годині, подвір‘я церкви Вознесіння Господнього зібрало вірних різних парафій міста Чорткова та довколишніх сіл. Старші люди згадали 80-ті роки, коли УГКЦ виходила з підпілля і цей маленький дерев‘яний храм став початком відродження. Символічно тут бере початок Хресна Дорога вулицями міста, яку очолив Владика Дмитро (Григорак) – Правлячий Архієрей Бучацької Єпархії УГКЦ. Погода сприяла, теплий весняний день кликав всіх, щоб роздумати про муку і смерть Божого Сина, над безмірною ціною заплаченою за нас, подякувати за великий дар відкуплення і спасіння.

Хресна хода рушає містом за звичним маршрутом. Вона присвячена свободі і відповідальності. «Ісусе, каємося сьогодні з усіх своїх гріхів та гріхів нашого народу. Каємося за ті хвилини, коли Ти посилав нам напімнення, а ми їх відкидали, каємося за мільйони дітей вбитих через аборти, каємося через розквіт неморальності, прагнення до наживи, покривдження вбогих, сиріт, вдів. Каємося сьогодні за нечутливість до потребуючих, за не святкування неділі й свят. Каємося за сварки і роз’єднання в нашому народі, за відсутність єдності й духа братерства. Каємося за відкидання нашим суспільством, нашим народом Твого Божого закону. Каємося за всі ті ситуації й випадки, коли через нашу недостойну і грішну поведінку хулиться Боже Ім’я. І просимо сьогодні Твого прощення для нашого народу. Просимо про ласку його навернення, його духовного відродження. Бо знаємо, що без Твоєї святої допомоги ми не можемо опертися злу, яке насувається на нас.»

Молодь читає стації, які спонукають наші серця відчути ті самі переживання, які сповнювали Пресвяте Серце Ісуса в часі терпіннь. До несення хреста долучаються священики, молоді подружжя, спільноти апостольства молитви та матерів у молитві, молодь, парафіяни храмів м. Чорткова також вчителі, медики, працівники СІЗО, військові, учасники АТО та міська влада. В молитвах просимо Святого Духа просвітити і освятити кожного, хто прагне йти стопами Спасителя, просвітити наші серця, наш розум, ціле наше єство і зробити нас відкритими на Його святі натхнення. «Провадь наші роздуми і молитви, спрямовуй наші ноги на шляхи спасіння, а особливо в часі цієї Хресної Дороги».

«Пресвятая Тройце, Єдине Божество, складаємо Тобі подяку за усі милості й благословення, які Ти нам зсилаєш. З подякою і в покорі серця жертвуємо Тобі цю Хресну Дорогу і повний відпуст за душі в Чистилищі, а особливо за душі усіх тих, хто повставши проти зла, яке опанувало нашу державу, проти агресорів зі Сходу, з московських боліт, поклав своє життя в обороні прав, честі й гідності нашого народу, в обороні свободи Святої Церкви і нашого люду. Нехай же ж ця Хресна Дорога буде на що більшу користь нашому народу і душам в Чистилищі. Огорни нас і наш нарід Своєю всемогутньою Силою. Бо Ти є Бог наш, а ми люди Твої й Ім’я Святе твоє призиваємо.»

Олеся Вовк
парафіянка храму Вознесіння ГНІХ

Загальноміська Хресна Дорога в Чорткові https://buchacheparchy.org.ua/ Super User