Тільки той, хто живе в гармонії з природою може вповні жити з Богом

Нещодавно відбулося представлення Великопосної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» на чотирьох парафіях Товстенського деканату Бучацької єпархії, а саме у с. Летяче, с. Дорогичівка, с. Шутроминці та с. Устечко. Завдяки пароху о. Михайлу Вітовському вірні цих парафій разом з о. Михайлом Деревенчуком, референтом Бюро УГКЦ з питань екології, молилися за збереження всього світу та роздумували про зв’язок чистоти душі і тіла сучасної людини.

Звертаючись до вірних о. Михайло зосередив увагу на те, що Бог дав людині розум, свобідну волю та почуття, тому вона не повинна бути лиш володарем, деспотичним тираном світу, а розумним і передбачливим господарем. Кожна людина повинна навчитись розуміти те, що також і здоров’я тіла залежить від чистоти нашої душі. Бо коли грішимо проти Божого створіння, ми шкодимо не тільки душі, але й тілу. Знищуючи світ навколо, ми знищуємо і шкодимо й собі самим.

Підсумовуючи священик підкреслив, що кожне діло милосердя для тіла чи душі стосується людини в цілому і впливає як на того, для кого чиниться це діло, так і на того, хто його вчиняє. Тільки той, хто живе у гармонії з природою може вповні жити у мирі з Богом, нашим Творцем і Спасителем. Правдиве навернення і покаяння неможливе без примирення з природою, як нашим ближнім.

«Відсутність діл милосердя компрометує саму християнську віру, роблячи її безплідною і такою, яка не здатна привести до Спасіння», - сказав на завершення о. Михайло.

Тільки той, хто живе в гармонії з природою може вповні жити з Богом https://buchacheparchy.org.ua/ Super User