Правлячий Архієрей відвідав громаду с. Шершенівка

20 березня 2016 р. Б. в першу неділю посту, яка зветься неділею православ’я, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архієрей Бучацької Єпархії УГКЦ відвідав з пастирським візитом храм Преображення Господнього с. Шершенівка, Борщівського деканату.

Пастирські відвідини розпочалися із привітального слова дітей і пароха о. Ярослава, який запросив Владику освятити новий престіл, після чого була розпочата Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний Владика Дмитро у співслужінні: пароха – о. Ярослава Капулова, о. Володимира Капусти, о. Михайла Манькута та о. Олега Капулова.

Під час проповіді Архієрей наголосив на трьох речах: значенні Пресвятої Євхаристії в житті людини, яка перемінюється з хліба і вина в Тіло і Кров Господа Нашого Ісуса Христа. Що самим в собі є надзвичайно великим таїнством у якому Сам Господь поєднується з людиною і дає їй силу для подолання труднощів. У другій частині проповіді Єпарх наголосив на правдивому значенні слова “православний”, яке згадується на першому Вселенському соборі 325 р. І на закінчення проповіді Правлячий Архієрей разом з вірними роздумував над сучасним становищем в Україні та над молитвою до Бога, яка допомагає нам у цей нелегкий час.

Після Архієрейської Літургії Владика Дмитро вручив подячні грамоти пароху о. Ярославу Капулову та парафіянам за виготовлення нового престолу. А в свою чергу о. Ярослав подякував Владиці за душпастирські відвідини та подарував від усієї парафіяльної спільноти іконку Божої Матері.

бр. Іван Паламар
прес-служба Бучацької Єпархії

Правлячий Архієрей відвідав громаду с. Шершенівка https://buchacheparchy.org.ua/ Super User