Дияконські свячення в Регенсбургу

У неділю 13 березня 2016 р. Б. українська греко-католицька громада святого Димитрія у місті Регенсбург (Німеччина) пережила урочисту подію: під час Архиєрейської Літургії, через молитву та покладання рук своїх єпископів, Преосвященного Владики Петра Крика - Апостольського екзарха для українців греко-католиків у Німеччині та Скандинавії та Преосвященного Владики Дмитра Григорака, ЧСВВ - Єпископа Бучацького, що в цей час перебуває з душпастирським візитом у Європі, були поставленні у дияконський чин два студенти УГКЦ, які навчаються у Східній Колегії у Айхшетті (Німеччина), а саме: доктор Мирослав-Йосип Лопух та Михайло Гуцуляк, останній з яких приналежить до Бучацької єпархії.

Під час Архієрейської Божественної Літургії у своїй проповіді та урочистих словах єпископи наголосили, що дияконат є перш за все таїнством служіння. Служіння літургійного, що є характерною ознакою цього чину, але також і служіння суспільного, що вимагає від новопоставлених дяконів іти з допомогою до потребуючих та, згідно, дарованими їм Святим Духом, дарами і Силою Божою, сміло проповідувати Правду, часом гірку і невигідну, проте яка є Словом Божим, задля добра своїх ближніх.

Щоб підтримати та розділити радість новопоставлених дияконів, на урочисту Літургію прибув ректорат колегії, у особі отця ректора др. Олександра Петринка та отця віце-ректора др. Томаса Кремера, разом зі студентами, друзями колегії та питомцями латинської семінарії Айхштетту, брати францисканці на чолі з отцем Максенціусом Крахом, родина та друзі.

На завершення диякони подякували Богу за його Любов та дар покликання, а усім присутнім за пітримку і життєвий провід, а також попросили про молитву, щоб гідно сповняти своє служіння.

диякон Михайло Гуцуляк

Дияконські свячення в Регенсбургу https://buchacheparchy.org.ua/ Super User