Віднова духа для Аніматорів Бучацької Єпархії

11 березня 2016 р. Б. спільнота та учасники вишколу Аніматорів Бучацької Єпархії  провели особливу зустріч–реколекції, тобто віднову духа перед тим, як ввійти в Благодатний Час Великого Посту. Зустріч відбулася в с. Язловець у монастирі сестер Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, РКЦ.

Село Язловець знаходиться у Бучацькому районі, Тернопілської області. Монастир заснувала Блаженна Марцеліна Даровська, яка належала до багатої шляхетської сім’ї. Вона вирушає до Риму, де засновує громаду сестер Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії. Марцеліна прибуває у 1862 року в Язловець й створює перший дім «непорочниць» та навчально-виховний заклад для дівчат, який згодом став осередком культури і поглибленої релігійності. Надзвичайно дивовижні види на каньйон. Можна тільки уявити, які були види з фортеці на всю цю красу. Саме тому ми вирішили провести цей час тут, в Язлівці.

Реколекції проводили організатори вишколу аніматорів, комісія у справах молоді Бучацької Єпархії УГКЦ, а саме: о. Мар’ян Лемчук, о. Роман Гарасимів, о. Петро Панасюк разом із координаторами вишколу Аніматорів для Бучацької Єпархії – Анастасією Гій та Іринкою Капраль. Аніматори мали змогу збагатитись новини знаннями, роздумати над темами Посту та Милосердя, оскільки цей рік є особливим ювілейним роком Милосердя проголошеним Вселенським Архієреєм. Також, в окремій зустрічі обговорювали організацію підготовки до IV з’їзду Молоді Бучацької єпархії, який відбудеться цього року  21 травня. Хочемо офіційно повідомити, що з’їзд відбуватиметься на території Катедрального Собору св. Апп. Петра і Павла в м. Чорткові, а особливими гостями цьогорічного з’їзду буде гурт “ТРІОДА”. Щиро запрошуємо.

Усі відновили свої серця і ще більш об’єдналися в одну родину. День починався і закінчувався спільною та щирою молитвою, кожний мав можливість скористати з неоціненного багатства Св. Тайн: Покаяння та Євхаристії. Сестри монастиря дуже гарно нас прийняли,  годували смачними стравами. Одним словом, ми прекрасно та весело провели час та змогли збагатити свій духовний світ. Дякуємо всім, хто доклав максимальних зусиль, щоб ці вихідні ми провели «мега-суперово». Наступна зустріч відбудеться 16 квітня в Єпархіальному Управлінні Бучацької Єпархії об 11:00.

Божена Обліжок
Прес-секретар спільноти Аніматорів Бучацької Єпархії УГКЦ

Більше фото тут

Віднова духа для Аніматорів Бучацької Єпархії https://buchacheparchy.org.ua/ Super User