«Ті, хто йдуть за Ісусом, -  є самі щасливі»,- владика Димирій (Григорак), ЧСВВ, єпарх Бучацький на зустрічі монашества

Зустріч монашества УГКЦ та РКЦ з нагоди дня богопосвячених осіб відбулася в Бучацькій єпархії 13 лютого 2015 р. Б..

Святу Літургію у співслужінні оо. Васильян очолив єпарх Бучацький владика Димитрій (Григорак),ЧСВВ.

У пастирському слові до монахів і монахинь владика звернув увагу на важливість посвяти та вірності у покликанні. «Господь нікого не змушує, не лякає, а просто пропонує і дає свою силу зробити певну місію. Ті, хто йдуть за Ісусом, - є самі щасливі, бо йдуть за Життям і за Його любов’ю. Господь через наші терпіння, слова і діла робить дуже багато, але важливо пам’ятати, що це робимо не ми, а Господь».

Пізніше духовним словом на тему «Боже милосердя в моєму житті» поділився о.Тадей Віксюк з Бучацького монастиря ЧСВВ. Отець заново перед присутніми відкрив щоденник Святої Фаустини та спонукав замислитись над святістю її монашого життя, яке було переповнене благодаттю милосердя і терпіння». Свята Фаустина переживала глибоко Боже милосердя. Те, що є «ніччю» для нас, є ласкою Бога. У наших переживаннях ми є схильні перекидати на Бога те, що є неприємне для нас, думаємо, що це також є неприємне для Бога. Очищувальний досвід приниження є нам теж потрібний. Святі є грішниками, які через Божу ласку є святими»,- підкреслив духівник.

Спільна трапеза дала нагоду більше побути разом, поділитися досвідом та радіти покликанням.

Опісля Преосвященний Владика Димитрій провів відкриту бесіду, у якій монахи та монахині різних чинів та згромаджень, різних обрядів торкалися тем, які дотикають сьогодні до богопосвячених осіб. Обговорювались проблеми катехитичного служіння в Церкві, оскільки сестри СНДМ і ЗСПР, а також сестри мироносиці катехизують на теренах Бучацької єпархії. Як достукатися до сучасної молоді, як показати красу єдності з Христом у монашому житті та допомогти у розпізнаванні покликання? Саме такі питання створили атмосферу дискусії і дали розвиток до обговорення наступних питань.

«Праця з родинами, де найбільше потрібно вкласти любові богопосвяченого серця, можливо за багато років дасть свої плоди, зокрема у зрості покликань», - висловлювались присутні. Бо майже всі ділилися тим, що переживають зараз кризу чи брак покликань до монастирів.

«Милосердне служіння потребуючим є тим важелем, який теж впливає на формування цінностей молодої особи і спонукає до наслідування», - сказав владика Димитрій. Також владика заохочував і надалі молитися та активно працювати з тими, які потерпіли внаслідок дій на Сході нашої Держави. Шукати шляхи та методи, як їм допомогти відкрити милосердне обличчя Церкви.

Сестри та отці римо-католицької Церкви теж ділилися своїм досвідом праці та служіння на наших теренах.

Такі зустрічі відновлюють духовні сили богопосвячених осіб та дають нагоду побути разом, помолитися разом, почути один одного та спільно подивитися на Церкву та свою місію у ній.

с. Марія Кузь
Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Ті, хто йдуть за Ісусом, - є самі щасливі»,- владика Димирій (Григорак), ЧСВВ, єпарх Бучацький на зустрічі https://buchacheparchy.org.ua/ Super User