5 років: щасливі разом з Богом!

30 січня 2016 р.Б. Молодіжно-Християнська спільнота «Еммануїл» міста Хоростків, створена при Храмі Положення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці, відсвяткувала свій перший ювілей – 5 років.

Святкування розпочалося урочистою літургією, на яку були запрошені друзі спільноти – отець Мар’ян Лемчук – голова молодіжної комісії Бучацької Єпархії, отець Роман Герасимів, отець Ігор Середа, Березюк Наталя Ігорівна – директор місцевого Будинку культури, студенти – учасники спільноти, а також всі бажаючі.

Після спільної молитви лунали привітання отців на адресу спільноти та її духівника отця Петра Панасюка. Щирі та теплі слова не залишили байдужим жодне серце у храмі. Також усі присутні мали змогу переглянути відео-презентацію – історію спільноти у фотографіях. Багато хто на продемонстрованих світлинах впізнавав себе, ще зовсім дитиною, тоді коли вперше переступив поріг спільноти. Привітання о. Петра Панасюка було сповнене радістю і любов’ю до своїх вихованців, адже він став для них хорошим наставником і найкращим другом. «Зроби руки мої свідченням твого світла» - такими словами починається молитва св. Франциска, яку молодь молиться на кожному зібранні. Отець у своєму привітанні нагадав, що вони повинні «бути тим світлом в руках Божих, вести за собою молодь, яка живе у темряві гріха, нести любов туди, де панує ненависть, радість туди, де панує смуток і надію туди, де панує відчай». Також учасники спільноти показали 2 пантоміми – «Який величний наш Господь», «Руки», та сценку «Світло». «Це лише незначна частина того чого ми навчилися за цей час, але найголовніші наші знання - це вміння бути християнином і залишатися людиною у будь-яких життєвих ситуаціях», - каже теперішня голова спільноти Холод Оксана.

Святкування продовжилося в Будинку культури запальною дискотекою в українському стилі, дрес-кодом заходу була вишиванка. Цікаві конкурси піднімали настрій усім присутнім на святі. Неймовірним сюрпризом стали для всіх відеопривітання від учасників спільноти, які перебувають за кордоном. Найщиріші побажання долітали з Америки, Ірландії, Польщі, Росії та Італії. Незмінним подарунком спільноті від аніматорів був захоплюючий командний квест з нелегкими завданнями. Перемогла звичайно вся спільнота «Еммануїл», адже вирішення фінального завдання потребувало спільних зусиль. Подарунком для переможців став неймовірно смачний торт з їх солодкою фотографією. Святкування продовжувалося до пізнього вечора. На кінець свята друзі пустили один одному іскру любові і зберігши її у серці, розійшлися по домівках.

Можливо для когось 5 років це небагато, але для нас це серйозна дата. Це 5 років роботи, 5 років досягнень, 5 років єдності, 5 років дружби. Це понад 80 учасників, спільний відпочинок навіть поза межами спільноти, це щорічні з’їзди молоді, веселі канікули з Богом, табори, нічні чування , дні міста, дні захисту дітей і багато інших заходів у яких ми брали участь з радістю та ентузіазмом. Спільнота згуртувала на перший погляд таких різних людей і зуміла стати для них другим домом. Цілий тиждень проходив у очікуванні нової зустрічі. Часто після зібрань нам не хотілося йти по домівках, адже ці люди також стали для нас рідними. Студенти, котрі певний період часу були у спільноті зізнаються, що вона дала їм дуже багато, а саме стільки, що вистачає навіть ділитися. Звичайно, ці 5 років не були безхмарними, але нам вдавалося досягати порозуміння один з одним у будь-яких ситуаціях. І зараз, кладучи руку на серце, можу розкрити наш секрет: у центрі всіх наших справ стоїть Бог.

Ольховецька Наталія
учасник спільноти Переглянути всі зображення

5 років: щасливі разом з Богом! https://buchacheparchy.org.ua/ Super User