Глава УГКЦ: «Перешкоди проголошенню Божого Слова у світі постають через розділення християн»

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав виголосив слово в київському римо-католицькому храмі в рамках Екуменічного тижня за єдність християн.

Предстоятель відзначив, що в євангельському читанні прозвучало одне запитання: якщо сіль звітріє, чим її солоною зробити?..

«Сьогодні в цій спільній молитві просимо єдності між християнами, – наголосив Глава Церкви, – єдності, якої бракує. На Тайній вечері у своїй архиєрейській молитві Ісус Христос сказав Небесному Отцеві такі слова: Отче не за світ молю, а за тих, яких Ти дав Мені. Щоб вони було одно, як Я в Тобі, а Ти в Мені, щоб світ повірив, що Ти Мене послав».

«Сіль вітріє… – каже він, – сила християнського свідоцтва славна. Такі перешкоди, як проголошення Божого Слова у світі, постають саме через те, що християни - розділені».

Духовний лідер греко-католиків переконує: аби сила християнського свідчення, аби ця звітріла сіль знову відновила свою солоність, ми потребуємо Божого милосердя.

Потім Глава Церкви прочитав древню молитву, яка походить із перших століть християнства і сьогодні нею молиться весь християнський Схід, зокрема візантійської традиції, на Третьому часі кожного дня, спогадуючи зіслання Духа Святого.

Предстоятель УГКЦ прочитав молитву старослов’янською мовою.

Департамент інформації УГКЦ

Глава УГКЦ: «Перешкоди проголошенню Божого Слова у світі постають через розділення християн» https://buchacheparchy.org.ua/ Super User