У Бучацькій єпархії УГКЦ молились за єдність християн і збереження Божого створіння

24 січня 2016 року Божого, в останній день тижня молитов за єдність християн, в Бучацькі єпархії УГКЦ в Домініканському костелі Матері Божої, святого Розарія і св. Станіслава відбувся вже традиційний екуменічний молебень.

Очолив екуменічне моління єпископ Бучацький УГКЦ, преосвященний владика Дмитро (Григорак), ЧСВВ, у співслужінні представників різних конфесій. Під час богослужіння духовенство разом із чисельними вірними молилися за єдність і, зокрема, за мир в Україні та світі. Особливими проханнями молилися за збереження всього створіння Божого, яке теж страждає і зазнає руйнувань через брак єдності між християнами. Саме тому всі присутні просили Отця Небесного, щоб дав усім нам той дар любові та милосердя до Господа та ближнього, що служить основою, навколо якої всі християни повинні об’єднуватися.

У своєму зверненні до присутніх владика Дмитро звернув особливу увагу на потребу об’єднання у спільній молитві не тільки протягом цього тижня, але й підчас цілого року. Він наголосив на тому, що «Господь радіє, що зараз моляться вірні різних конфесій, а рано чи пізно настане такий час, коли всі ми спільно зможемо прославляти Бога Творця, не зважаючи на всі ті людські перешкоди, які нас розділяють.

У Бучацькій єпархії УГКЦ молились за єдність християн і збереження Божого створіння

Зі своїми зверненнями до вірних звернулися також і представники інших конфесій, які підтримали дану тематику та підтвердили, що «в єдності сила народу» і тільки справжня любов, якою є Ісус Христос, може нам дати цей величний дар.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

У Бучацькій єпархії УГКЦ молились за єдність християн і збереження Божого створіння https://buchacheparchy.org.ua/ Super User