Свято Богоявлення в Чорткові

Вранці 19 січня 2016 р. Б., в день Свята Богоявлення Господа і Спаса нашого Ісуса Христа, Правлячий Архієрей Бучацької Єпархії УГКЦ Кир Дмитро Григорак, ЧСВВ очолив Велике Повечір’я з Литією та Архієрейську Божественну Літургію в катедральному соборі Верховних Апостолів Петра і Павла міста Чорткова.

Владиці Дмитру в часі Йорданських богослужінь співслужили: о. Андрій Лемчук – парох катедрального собору та синкел у справах формації духовенства, о. д-р Мирослав Думич – голова літургійної комісії та сотрудник катедрального собору, о. Микола Малий – віце-парох катедрального собору, о. Роман Гарасимів – сотрудник катедрального собору та інші священнослужителі.

Під час проповіді Єпарх Бучацький звернувся до вірних із розважанням над суттю та значенням празника Богоявління Господнього. «…Господь дав нам, християнам, великий шанс мати контакт із своїм Творцем. І для того, щоб мати цей «контакт» ми маємо хреститися в ім’я Пресвятої Тройці. Маємо зробити Господа Бога своїм паном - ідеалом свого життя, маємо повністю Йому відатися, і тому нині ми згадуємо чим є наше хрещення…» - зазначив Владика Дмитро.

Після Божественної Літургії Архієрей із духовенством та всією громадою процесійним походом перейшов до фігури Матері Божої, де відбувся чин Великого Йорданського Водосвяття громадами УГКЦ м. Чорткова та окроплення вірних Йорданською водою.

Прес-служба Бучацької Єпархії УГКЦ

Свято Богоявлення в Чорткові https://buchacheparchy.org.ua/ Super User