Владика Дмитро відвідав василіянську обитель м. Чорткова

8 січня 2016 р. Б., в празник Собору Пресвятої Богородиці і св. Йосифа Обручника, Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архієрей Бучацької Єпархії УГКЦ із пастирським візитом відвідав храм Преображення Господнього при монастирі Отців Василіян в м. Чорткові.

Архієрея перед храмом, за українською традицією, із хлібом та сіллю зустрічала місцева громада на чолі із настоятелем монастиря ієромонахом Анастасієм Панькевичем. Опісля розпочалася Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Владика Дмитро у співслужінні: о. Анастасія Панькевича, о. Іринея Гумена – настоятеля Бучацького монастиря оо. Василіян і директора Колегіуму ім. св. Йосафата та о. Єремії Рибакова – настоятеля Кам’янець-Подільського монастиря оо. Василіян.

В часі проповіді Єпископ Бучацький зосередив увагу вірних на значенні і обов’язку кожного з нас вміти сказати «так» на голос Господній та співдіяти з Ним, що нам прекрасно зуміла показати Пресвята Богородиця разом із св. Йосифом. Також Архієрей застановився над значенням довіри до Бога: «…чим більша довіра до Бога, чим більше ми відаємо себе в Його руки, тим більше діл він через нас і для нас може здійснити…». «Господь щодня приходить у цей світ через нас, через нашу довіру до Нього, пропонує нам щось зробити, чи від чогось відмовитися, але нам завжди потрібно вміти казати «так» і нехай наше «так» наповнить наше життя, щоб ми щодня проступали хоч трішечки вперед в нашій вірі та довірі до Господа», - зазначив Архієрей.

Під час Архієрейської Божественної Літургії Владика Дмитро уділив дияконські свячення Руслану Доскачу – випускнику ІФДС.

Архієрейські відвідини традиційно завершилися «многоліттям» і духовним гімном України «Боже, Великий, Єдиний…» та подячним словом о. Анастасія, який закликав Владику Дмитра: «…завжди відвідувати свою василіянську родину».

Прес-служба Бучацької Єпархії УГКЦ

Владика Дмитро відвідав василіянську обитель м. Чорткова https://buchacheparchy.org.ua/ Super User