Подячна Архієрейська Божественна Літургія в Катедральному соборі

31 грудня 2015 р. Б., напередодні нового року, в Катедральному соборі Верх. Апп. Петра і Павла відбулася подячна Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архієрей Бучацької Єпархії УГКЦ.

Спільно з парафіянами Владика Дмитро подякував за прожитий рік та у молитві просив в Бога благословення на новий 2016 рік. Як зазначив у проповіді Єпископ: «…на нас чекає новий рік, сповнений, як хорошими подіями, так і проблемами. На відміну від інших релігій, християни є оптимістами, які надіються на Божу ласку і приймають всі події, як позитивні, так і негативні з вдячністю. Оскільки ми вступаємо в рік «милосердя», то потрібно з відкритим серцем приймати цей подарунок Бога і надіятися на Його милість. Нам потрібно пам’ятати все, що відбулося з нами в старому році, адже це наша історія. Обов’язково пам’ятати, що Бог нами опікується де б ми не були, чи в колі родини, чи в окопах захищаючи рідну землю. Якщо ми будемо з відкритими серцями приймати Господнє милосердя, то ми зможемо з радістю пережити всі трудності та будемо розуміти, що без страждань ми не зможемо дійти до спасіння».

На завершення о. Андрій Лемчук – настоятель Катедрального собору зробив короткий підсумок діл милосердя, які були здійсненні протягом року в парафії і оголосив плани на новий рік. Після чого Єпископ, духовенство та миряни спільно відсвяткували новий рік пригощаючись печивом.

Світлана Блажків
для прес-служби Бучацької Єпархії УГКЦ

Подячна Архієрейська Божественна Літургія в Катедральному соборі https://buchacheparchy.org.ua/ Super User