Святий Миколай в гостях на парафії церкви Вознесіння ГНІХ у м. Чортків

Як і щороку, Святий Миколай не оминув та завітав на парафію церкви Вознесіння Господнього. Але цьогоріч святкування було дещо не звичайними…

Парафіяни влаштували сюрприз для самого Чудотворця і, звичайно ж, для чортківчан. Розпочалося все 16 грудня – Миколай відвідав з гостинцями усіх хворих та літніх людей. У четвер, 17 грудня на території церкви появився невеличкий дерев’яний будиночок, який сяяв новорічними гірляндами. Його оточували прикрашені ялинки, казкові олені, велетенський сніговик, святкова музика та щасливі діти. Що ж це за будиночок? Насправді, це була хатинка Святого Миколая. В обідню пору в хатинці з’явився довгоочікуваний гість – Святий Миколай. Малеча радо йшла до Святого на приватну аудієнцію. Усі поверталися з розмови щасливими та з гостинцями. Про потребуючих дітей: дітей з соціально незабезпечених сімей, кризових сімей, дітей сиріт, напівсиріт, «дітей вулиці», які є учасниками нашого «Парафіяльного центру виховання дітей та молоді» Святий Миколай не міг забути в жодному разі, тому відвідав кожного 18 грудня після обіду. Дітки, які дочекалися отця Миколая були приємно вражені. Кожен отримав подарунки, а саме: продуктовий пакет, одяг, солодощі, різні ігри, іграшки та книги. Усі були в захваті.

Також, того вечора малята, які були весь рік слухняними і напередодні записалися у помічників Святого Миколая змогли побачити Чудотворця у своїх оселях з омріяними подарунками. 19 грудня – День Святого Миколая. Цей день був не звичайним. Зранку, після Божественної Літургії молодіжна спільнота «Світло Життя» підготувала для парафіян чудову виставу в честь свята. Опісля, діти та молодь мали чудові забави: танцювали «банси», грали ігри, насолоджувалися талантами присутніх. Згодом, після такого запального свята Миколай продовжив приймати усіх бажаючих у своїй хатинці. Відвідувачів було доволі багато, адже побачити та поспілкуватися із Святим Миколаєм прагнули усі мешканці Чорткова.

Олеся Вовк
голова молодіжної спільноти “Світло Життя”
Фото та відео: Володимир Тихович

Більше фото тут

Святий Миколай в гостях на парафії церкви Вознесіння ГНІХ у м. Чортків https://buchacheparchy.org.ua/ Super User