Голова комісії у справах молоді УГКЦ відвідав Бучацьку Єпархію

В вівторок 8 грудня 2015 р. Б. о. Ростислав Пендюк - голова комісії у справах молоді УГКЦ відвідав м. Чортків, щоб обговорити участь молоді Бучацької Єпархії у Світовому Дні Молоді (СДМ) з Папою Франциском, який відбудеться наступного року в м. Кракові (Польща).

Найперше о. Ростислав зустрівся із єпархіальним духовенством і передав прохання від Глави і Отця нашої Церкви - Блаженнішого Святослава, який просить, щоб ця участь не була участю окремих груп, парафій чи єпархій у СДМ, а спільною участю однієї родини, однієї Церкви.

Під час зустрічі із священиками голова молодіжної комісії УГКЦ також наголосив, що Світовий День Молоді не є просто фразою чи назвою, а справді є Світовим, бо вже на даний час зареєстровано 144 країни-учасники. Особливо о. Ростислав звернув увагу присутніх на важливому аспекті, а саме на відстані від України до Кракова: "Ще так близько жодного разу не відбувався Світовий День Молоді з Папою, тому ми маємо дуже гарну нагоду, навіть обов'язок, взяти активну участь у ньому".

Також під час зустрічі о. Ростислав розповів коротку історію СДМ, засновником, якого був святий папа Іван Павло II. Саме Він, який притягував до себе мільйони молодих сердець, залишив велику згадку про себе у цій значній події.

В вересні минулого року громада м. Чорткова, мала унікальну нагоду доторкнутися до реліквій Хреста та Ікони СДМ, які були пронесенні Хресною Ходою по всьому місту. В даній Хресній Дорозі взяли участь всі навчальні заклади, міська та державні адміністрації, міліція та всі бажаючі. Реліквії відвідали всі церкви міста, не залежно від конфесійної приналежності, а також були радо прийняті в СІЗО та лікарні. Пізно вночі Хрест був урочисто винесений на найвищу гору міста і Ним священики благословили всю єпархію. З огляду на це, було б недоречно згаяти можливість знову долучитися до спільної молитви коло цих реліквій в Кракові.

На завершення візиту о. Ростислав мав змогу поспілкуватися із молоддю Чортківського гуманітарно-педагогічного та медичного коледжів. Під час даних зустрічей молодь з захопленням слухала о. Ростислава, який попросив, щоб вони були уважними до своїх сердець, завжди брали активну участь у житті Церкви, на чолі якої стоїть Христос.

Пригадуємо, що Комісія у справах молоді вже проводить духовні приготування до Світового Дня Молоді. Зустрічі вже відбувалися в Домініканському Соборі св. Станіслава та Катедральному Соборі св. Верх. Апп. Петра і Павла, м. Чорткова, а наступна відбуватиметься 17 грудня в Церкві Вознесіння Господнього, м. Чорткова, початок о 17:00.

Також, запрошуємо, всіх бажаючих, реєструватися для участі у СДМ за телефонами комісії у справах молоді Бучацької Єпархії (тел.: 0967827300 - о. Мар'ян та 0666336882 - о. Роман).

Повідомив голова комісії у справах молоді Бучацької Єпархії УГКЦ
о. Мар’ян Лемчук

Голова комісії у справах молоді УГКЦ відвідав Бучацьку Єпархію https://buchacheparchy.org.ua/ Super User