Цей день Марія вибрала для Себе…

Нічого не стається само по собі. Всьому є своє пояснення. Та чуда все ж таки трапляються. Їх творить Сам Господь Бог. Не інакше, як чудом можна вважати встановлення фігури Матері Божої в Савелівці, в цьому маленькому Марійському відпустовому селі, яке вибрала для Себе сама Богородиця.

13 листопада рівно о третій годині дня на арці при вході до відпустового місця Савелівка монтажники встановлювали скульптуру Матері Божої. Саме тринадцяте число є улюбленим числом Богородиці і саме о третій годині всі спільноти і вірні припадають до молитов в своїх наміреннях. І саме ці числа вибрала для Себе наша Небесна Цариця в своєму Марійському відпустовому місці. Вона розкрила обійми для нас всіх, ніби закликаючи словами Свого Сина Ісуса Христа: «Прийдіть до Мене, всі втомлені та обтяжені, — і Я заспокою вас!” (Матвія 11:28)

Про цю чудесну подію отець Степан Попроцький, парох місцевого храму Собору Івана Хрестителя, 15 листопада сповістив усім присутнім прочанам, які прибули до Савелівки. В цей день проходила чергова проща «За мир і спокій в Україні». Розважаючи над Євангелієм того дня, о. Степан звернув увагу й на те, що «… віра Ісуса Христа є дуже і дуже велика. Своїми вчинками і чудесними зціленнями Ісус і нас навчає тієї віри… Господь нам каже «віра твоя спасе тебе»… Будьте певні, Христос завжди нас чує, завжди чує наші молитви. Він є всемогучий і знає, коли нам потрібно того, чого ми просимо… Тому вірмо і надіймося на те, що Христос є люблячий Батько, і дає для Своєї дитини те, що нам найбільше потрібно…, і тому наголошую, що каже Святе Євангеліє «По вірі вашій воздасться вам». Нехай ота віра буде у Вашому серці якнайбільшою. Нехай вона зростає і буде отим коренем поживи для вашого життя».

Розпочався відпуст величним походом до Чудотворного Джерела, де відбулося освячення води і окроплення нею всіх вірних. На Хресній Дорозі паломники розважали над страстями Христовими в наміренні «за мир і спокій в Україні». Відтак процесія попрямувала до парафіяльного храму, де служилася Божественна Літургія. Під-час Служби Божої, яку очолив отець-парох Степан Попроцький разом з отцем-дияконом Василем Кавуличем, в цей відпустовий день прочани мали змогу приступити до Сповіді та Святого Причастя, приклякнули перед Чудотворним образом Матері Божої Савелівської підчас Молебню до Богородиці. Вкінці відбулося Миропомазання.

Чудовою традицією в Савелівці є запрошення на відпусти церковних хорів із сусідніх парафій. Цього дня милував слух всіх прочан спів церковного хору храму Собору Архистратига Михаїла с. Бертники, де парохом є о. Михайло Бойчук, під чуйним керівництвом дяка-регента п. Михайла Гуцалюка. Їх милозвучні голоси підчас Богослужінь і «Боже Великий Єдиний» захоплювали подих і підносили до небес молитви, які всі присутні складали до стіп Богородиці та Господа нашого Ісуса Христа в своєму наміренні.

Марія Куклін
Прес-секретар відпустового місця Савелівка

Цей день Марія вибрала для Себе… https://buchacheparchy.org.ua/ Super User