Посвята іконостасу в селі Ланівці

22 листопада 2015 р. Б. в 25-у неділю по Зісланні Святого Духа преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – правлячий Архієрей Бучацької Єпархії УГКЦ відвідав парафію села Ланівці, Борщівського деканату.

Архіпастир цього дня прибув, щоб посвятити новий іконостас. На цю незабутню подію парафії села Ланівці у Божественній Літургії, яку очолив Владика Дмитро були присутні: отець-декан Іван Яворський та численні священники Борщівського та сусідніх деканатів.

У проповіді владика Дмитро звертаючись до вірних, які чисельно прибули до храму звернув увагу на один із плодів святого Духа – милосердя. Владика неодноразово наголошував: «Без милосердя немає віри. Самарянин, який бачив у тому чоловікові свого ворога, незважаючи нінащо проявив свою любов, милосердя до нього. А це свідчило лиш про те, що він був правдивим християнином». Також Архієрей навів декілька прикладів про людей, які подібно, як самарянин робили такі ж вчинки у власному житті. Так на прикладі жінки-християнки, чоловіка якої тяжко замордували і вбили мусульмани у Туреччині, знайшла у собі силу пробачити, пробачити тому, кому по людському нема ні милосердя, ні прощення. Нагадуючи про важку ситуацію в країні, Владика закликав усіх до молитви, посту та милосердя.

В кінці Божественної Літургії владика Дмитро подякував отцю-пароху Івану Сабалі та всім жертводавцям, які допомогли виготовити іконостас, що став невід’ємною частиною храму. У свою чергу отець-декан та парох висловили слова вдячності преосвященному Владиці за його пастирські відвідини, що надовго залишаться у спогадах вірних.

диякон Володимир Равлюк
Прес-служба Бучацької Єпархії

Посвята іконостасу в c. Ланівці https://buchacheparchy.org.ua/ Super User